onsdag 28 november 2012

Piet Boon Style

Stilleben i blänkande metall och keramik, signerat Karin Meyn.
Karins vackra värld

Holländska designstudion Piet Boon grundades för 29 år sedan och har etablerat sig som ett internationellt toppföretag inom konceptuell inredning och möbelformgivning. Uppdragen omfattar exteriör och interiör design, Studio, för privata hem, hotell, restauranger och kontor samt en egen bred möbellinje, Collection, för mat-, sov- och vardagsrum.

Sedan 1986 har Karin Meyn arbetat sida vid sida med designermaken Piet Boon, som kreativ chef för företagets inredningsteam. Nya boken Piet Boon Styling (Förlag Terra Lannoo) presenterar Karin Meyns skickliga känsla för styling och förmåga att skapa personliga och unika miljöer.

Genom att kombinera material, former och färger med accessoarer, bruksföremål och konst har Karin Meyn och hennes team skapat en sparsmakad och balanserad inredning i villor och lägenheter världen över.
Bloggen har kikat i praktverket och hittar många goda tips och idéer och en stor portion inspiration, i stort som smått, för hemmets ytor.

Vackra bilder på inredda miljöer, moodboard, enskilda föremål och stilleben varvas på boksidorna med teckningar och Karin Meyns personliga och praktiska inredningstips.

Inredningskoncept Piet Boon för matplats och kök. 

Färgstämd inspiration i enkelt moodboard. 
Formatet stor paperback gör boken härligt bläddervänlig och en coffetablebok vi gärna återvänder till för att med små medel förnya och fixa till hemma.

Piet Boon Styling by Karin Meyn går bland annat att beställa från www.bokus.com. Pris cirka 550 kronor.

Här lite mer schysst inspiration signerad teamet Boon/Meyn...

Lila och blå toner i vit synk. 

Stiligt stilleben av strandfynd och koraller. 

Fin keramik och kakel i köket. 

Less is more - här riddarsporrar i klasglas.

Piet Boon ritar möbler och hustrun Karin Meyn stajlar miljöer.  

                                      www.pietboon.com
                                      www.karinmeyn.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar