torsdag 11 oktober 2012

Zweed News

Fåtölj Otto i svartbetsad ek har tvättbart överdrag på dynorna. Design Håkan Johansson/Zweed.
Svenska möbelföretaget Zweed, grundat 2010 av Håkan Johansson, utökar i höst kollektionen med fåtöljen Otto med stomme i massiv ek och formsydda dynor med kontrasterande passpoalsömmar. Stilen är helt i linje med Zweeds övriga sortiment - en samtida uppdatering av klassiska 50-talslinjer, eller en sparsmakad skandinavisk enkelhet i formgivningen, om man så vill.

Mer nytt är att sidobordet Moodi, en av Zweeds premiärprodukter, nu finns i längden 130 centimeter och med tre vändbara luckor.
Lilla Moodi gör entré på höstens möbelarena, design Håkan Johansson/Zweed.
Vision för Zweeds affärskoncept är kvalitetsmöbler, formgivna och utvecklade i nära ett kundbehov och hantverksmässigt tillverkade hos lokala producenter.

Produktutvecklingen sker exempelvis tillsammans med Stockholmsbaserade möbelsnickare Peter Lynch med verkstad på Södermalm. Möblerna tillverkas hos Noas Snickeri i Tibro i Västergötland. Dynorna till nya fåtöljen Otto sys hos företaget Artex i Mjölby, grundat redan 1928.

Själv välkomnar grundaren och formgivaren Håkan Johansson möbel- och designintresserade kunder till sin kombinerade studio och butik på Bondegatan i Stockholm. Det var också i kontakten med sina kunder som Håkan upptäckte behovet av lådor i förvaringsskåpet Peep. 

Genom att lyssna in kundbehov och fundera över funktion, ritade Håkan Johansson Peep B1 med fyra lådor och såhär ser resultatet ut:
Fyra lådor i kombomöbeln Peep B1. Design Håkan Johansson/Zweed.

Mässaktuellt! 

I dag öppnar den stora inredningsmässan Hem & Villa på Stockholmsmässan i Älvsjö. Här visas en mängd nyheter för hemmet och i den särskilda undermässan Underbara Barn även mycket nytt och härligt för småfolk.

Den som vill kika på Zweeds möbler i verkligheten kan gå till inredningsmagasinet Rums monter på mässan, där fåtöljer Otto och sidobordet Moodi  finns i miljö.

                                              www.zweed.se
inred hemma inred hemma inred hemma inred hemma inred hemma ined hemma inred hemma inred hemma inred hemma inred hemma inred hemma inred hem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar