måndag 22 oktober 2012

Preview Ambiente Trends 2013!

Romantik i pastell matchad med grafiska mönster i Blossom Field/Ambiente Trend Book 2013/14. 
Trendnytt!

Messe Frankfurt har släppt Ambiente Trend Book med fyra bärande trendtema för säsongen 2013/14. Riktningarna är utvaskade i designuniversum av trendbyrån Stilbüro borra.herke.palmisano och presenteras med utställning, visningar och föreläsningar vid fackmässan Ambiente i Frankfurt i januari nästa år.

Bloggen bjuder i oktoberdiset en inspirerande förhandstitt ur Ambientes trendbok - enjoy!

Blossom Field 
Poesi och praktik mixas romantiska blommönster i pastelltoner, lekfulla former och mer strikta, grafiska ränder och blänkande krom (se bild ovan). Rutor och raster, runda och skarpa kanter, diagonaler och raka linjer mjukas upp med ett färgtema med mjuka pasteller i svagt orange, rosa, lindblomsgrönt och beige med rött, svart och vitt som accenter. Grått funkar också i alla upptänkliga nyanser.
Classic Ground bjuder en elegant, urban look med cool designfokus/Ambiente Trend Book 2013/14.  
Classic Ground
Traditionell och modern samtida kvalitetsdesign skapar en elegant urban livsstilslook i trendtemat. Smakfulla arrangemang mixar en tuffare färgskala med mörka blå toner, brunt och grått med vitt och varma rödorange nyanser som accent. Vadderade, mjuka möbler välkomnar i ett trendtema som andas uppdaterad samtida retro.
Blanka ytor och naturmaterial mixas i Contrasting Sphere/Ambiente Trend Book 2013/14. 
Contrasting Sphere

Ett trendtema med spännande kontraster i såväl färger som material. Här mixas ökensandens gula nyanser med naturens mer frodigt rustika brungröna färgskala. Hantverk i trä och rotting matchas med gröna växter och - som kontrast - skimrande high-tech design. Gylleneblänkande metall och glas möter i möbler och accessoarer i ett trendtema som är både familjärt och futuristiskt.

Eccentric Domain

Extravagans, dekadens och glamor (se bild nedan) möter inga hinder i dekorerade, extraordinära mönster, spännande ytor och accenter i starkt rosa, jade och plommon. Det antikt och barocka träder fram och möter surrealistiska former och föremål i ett trendtema som drar åt det teatralt dramatiska. Trompe-l´oeil-effekter, läder och präglade ytor är inget främmande i Ambientes samtida och excentriska trendtema!
Eccentric Domain bjuder säsongens extra allt! Ambiente Trend Book 2013/14. 
Missa inte mässan! 

Ambiente arrangeras 15-19 januari 2013 och har redan lockat ett 60-tal svenska företagare att ställa ut.   Mässan är världens ledande fackmässa för konsumentvaror inom inredning, glas, porslin, köksprylar och smycken och organiseras av Messe Frankfurt.

Utöver trendutställningen ordnas som vanligt underavdelningarna DESIGN Plus, Talents, NEXT och specialutställningen Solutions på Ambiente. Frankrike är Ambientemässan "partnerland" 2013 och fransk design får ett särskilt fokus under mässdagarna i en utställning av Olivia Putman vid Agence Andrée Putman. Värt att kika lite extra på!

Trots mångfalden och det stora utställarantalet - runt 4 500 företag! - är Ambiente en välplanerad mässa där de stora mässhallarna med en total yta av 330 000 kvadratmeter överskådligt presenterar ett enormt utbud produkter för mässans 140 000 besökare från över 160 länder.

                          www.ambiente.messefrankfurt.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar