måndag 8 oktober 2012

Sovkomfort á la Cassina

Säng Sled i svartbetsad massiv ek, design Rodolfo Dordoni/Cassina.
Inredningshöstens fokus på sovrum och bäddkomfort manifesteras hos italienska prestigeföretaget Cassina i fyra nya sängar i samarbete med toppdesigner: Sled, design Rodolfo Dordoni, Moov and Mex, båda formgivna av Piero Lissoni och Philippe Starcks nya bädd Volage.

Gemensamt är ambitionen att bygga vidare på trenden med sängen som inte enbart en sovmöbel, utan en formgiven inredningsprodukt. Sängen tar plats i en sovrumsmiljö som integreras helt gränsöverskridande i inredningen. 

Sängen Sled (bild ovan) är exempelvis formgiven för att placeras i rummets mitt, med en inbyggd hylla i sängramen.
Säng Volage, design Philippe Starck/Cassina.
Vadderade sänggavlar är på modet och finns numera i sortimentet hos möbelkedjor som Ikea. Med nya Volage kopplar Philippe Starck ett rejält grepp på sänggaveln som täcker en stor del av väggen.  Sängen och sänglamporna är integrerade i en komplett inredningslösning. 

Ett ytterligare steg tar Piero Lissoni som i sin nya sängdesign drar åt såväl dagbädden och soffhållet. Sängen Mex placerad i ateljémiljö är helt i linje med rådande inredningsmode, där gränserna mellan sovrummet och hemmets suddats ut.

Sängen Mex, design Piero Lissoni/Cassina.
                                        
                                         www.cassina.com
inred hemma inred hemma inred hemma inred hemma inred hemma inred hemma inred hemma inred hemma inred hemma inred hemma inred hemma inred hemma inred hemma inred hemma inred hemma inred hemma 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar