onsdag 29 juni 2011

Snickrat från Another Country

Desk One i ek/svartlack, pris runt motsvarande 9 000 kronor/Another Country. 
Another Country är ett brittiskt möbelföretag som bygger sin affärsidé på lokalt producerade trämöbler. Inspirationen kommer enligt egen utsago från engelsk lantlig möbeltradition, Shaker och stram skandinavisk och japansk influens.

Bloggen gillar de här solida trämöblerna tillverkade på snickeri i grevskapet Dorset i England. Det är robusta, men ändå smäckra möbler med basfunktion, tillverkade i ek natur alternativt svartlack.

Another Country ser vi som en av många entreprenörer inom livsstilstrenden Urban Farming där ursprung, rötter, hantverk, lokal produktion, kvalitet och medvetenhet är viktiga ledord.
Coffee Table One, finns i två storlekar i ek/svartlack, pris runt motsvarande 5 000 kronor/Another Country. 
Another Country har tidigare uppmärksammats för Series One Collection, lanserad i september förra året med nio möbler i unika exemplar. Intresset blev stort för möblerna och resulterar nu i en utökad produktion.

En liten goding. Bench One Back finns i olika längder och kostar motsvarande från runt 6 000 till 8 000 kronor/Another Country.  
Tillverkningen sker med minsta möjliga spill i FSC-certifierade träslag, möblerna packas i platta paket och säljs via betalsystemet Paypal i web-butiken. Företagets produktion omfattar även inredningsaccessoarer som dynor, ljus och hängare.

                                www.anothercountry.com

1 kommentar:

  1. Vilka fantastiskt snygga träbänkar! Tack för världens bästa inredningsblogg!

    SvaraRadera