tisdag 7 juni 2011

Bostad uthyres!

Tomt i holken under garagetaket.
Ett intensivt föräldraskap tog en ny vändning när blåmesfamiljens telningar bokstavligen pep ut ur boet. En het sommardag blev trängseln i enrummaren under garagetaket för mycket och med lock och pock lyckades de hårt prövade föräldrarna få sina små ur boet...

Så spekulanter är varmt välkomna till centralt belägen, något spartansk, men ljus och fräsch enrummare i idylliskt område med närhet till såväl naturområden som skärgård.

Liten dunboll på väg ut i vida världen.
En efter en tog blåmesjuniorerna mod till sig och flaxade ut i livet. Minstingen damp efter en tämligen vinglig färd rakt ner i den utblommade syrenhäcken. En nyfiken liten underbar dunig boll som synbart nöjd satt och gungade bland de vissnande blommorna en lång stund, innan vingarna bar till mamma betydligt högre upp i en majestätisk ek.

Växthuseffekt, extremväder, ryssvärme... kärt barn har många namn. Bloggen kan inte låta bli att totalkapitulera för det magiskt heta sommarväder där dagarna startar i mjuka morgontimmar och falnar sent med en klotröd sol över Kyrkvikens blanka vatten.
Vallmopremiär! 
Äntligen! Efter fyra år i nya huset slog den ut, vår första stora vackra vallmo. Odlad från frön vi tog med från det gamla husets sekelskiftesträdgård till det moderna boendet på nybyggda ytor.

Mer odlingslycka kommer här...

Blommande Borago bakom garaget, tack Carina för de fina plantorna!

Persilja och gräslök, övervintrande favoriter i odlingslådan. 

Kattmynta i sommarkvällen och i krukan spirar dahliornas första blad. Äntligen sommar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar