måndag 20 juni 2011

New York, New York (3)

En härlig gata i en härlig stad i världen. 
Ni vet hur det är - man kommer till en stad, en plats, en del i världen första gången. Och det blir just de första intrycken som etsar sig fast. Platserna, parkerna, barerna, kvarteren där man känner att det klickar.

En gång, för tämligen länge sedan, när bloggen första gången satte ner fötterna på Manhattans asfalt gick rookiepromenaden ner till Greenwich Village, till Little Italy, Chinatown och Soho.

Här mötte då de coola butiker, restauranger och barer som vi aldrig stött på annat än just i Manhattans myller. Spenatsallad och blue cheese-dressing på en bar där menyn var skriven på krittavla är ett matminne för livet. Tro´t eller ej...!

Så bara för att det är så mysigt med nostalgi kommer här några inspirerande snap-shots på personliga favoriter i New York:

Hörnet Bedford St/Morton St i Village. 
Fina fasader, små gator, stora skuggande träd och vackra portar - vi strosar längs Bedford Street och drömmer om en egen liten pied à terre - just här!

Lugnet i en annan del av Manhattan. 

Enkelriktat och promenadvänligt. 
Tribeca var inte ens uppfunnet när bloggen för decennier sedan gjorde första resan till New York. Här var ruffiga industrikvarter med stora lagerlokaler och magasin. Så började upprustningen, magasinen gjordes om till läckra loftvåningar och området Triangle Below Canal Street - förkortat Tribeca - var uppfunnet.
Bostadsrättsloft i Tribecas tegelmagasin.
En av de allra första turistmagneterna blev Tribeca Grill, där en av delägarna är Robert de Niro. Inrymd i just ett gammalt lagermagasin i rött tegel. Här har bloggen en gång druckit världens största dry martini.

Inne på 21:a året är Robert de Niros hak i Tribeca. 
En mer nutida företeelse är Food Trucks som med lite delikatessanstrukna snabbmatsmenyer blivit populära lunchställen. De små lastbilarna i glada färger parkerar lite här och där i stan´ och köerna ringlar långa vid lunchtid.
Mexkäk anyone?
Bloggen äter en sen lunch på schyssta Fish på Bleecker Street - rekommenderas!

Bra på Bleecker. 

Skön stämning och god mat på Fish. 
En personlig favorit (listan blir lååång) är Bryant Park, mitt i hetsen uppe vid Times Square. Men som en grön lunga, med höga stora skuggande träd, vackra renoverade fasader, restauranger och en fantastisk gräsmatta är parken ett läckert andrum. Dag som natt...


Favorit i skymningsljus. 
Vi slår oss ner i den varma New York-kvällen och tar en drink i sällskap med young professionals AW, turister, studenter och singlar på vift och med ett glas i handen lyssnar vi till jazzorkesterns mjuka ljudslingor.
Mitt i Bryant Park. 
Några dagar blir snart till en sista kväll och med en välbekant skyline och vattenreservoarer på taken vid Fashion Avenue/26:e gatan på näthinnan lämnar bloggen New York. Känslan är alldeles bestämt att snart är vi tillbaka...
Ett hotellrum med utsikt.

New York New York New York New York New York New York New York New York New York New York New York New York New York New York New York New York New York New York New York New York New York New York New York New York New York New York New York New York New York 

1 kommentar: