lördag 11 juni 2011

En Karl för sitt glas

Kreatören, fotografen, designern och redaktören Karl Lagerfeld med glaset fyllt. 
Efter mode, parfym och accessoarer lanserar Karl Lagerfeld nu sin första kristallkollektion. Samarbetet sker med svenska Orrefors glasbruk som i drygt hundra år prytt de finaste borden med utsökt handblåst glas.

Modemästaren Lagerfeld startade som alltid med att skissa. Här är en av förlagorna till den breda kristallkollektionen Orrefors by Karl Lagerfeld...
Fina streck bildar kommande vinglas på coaster i svart och vitt. Orrefors by Karl Lagerfeld.
Känd för en strikt och funktionell haut couture för de stora modehusen arbetar Karl Lagerfeld i samma stil när han klär det dukade bordet. Glaskollektionen är bred och omfattar champagneglas, skålar, vin- vatten och likörglas. Allt kommer i klart kristallglas samt infärgat svart och mjölkvitt.

Såhär ser ett Lagerfeld-designat vinglas ut i Orreforskristall...
Vacker svensk kristall får tyskfransk designtouch. Vinglas ur kollektionen Orrefors by Karl Lagerfeld. Foto: Jonas Lindström. 
Coaster med välkänt monogram. Orrefors by Karl Lagerfeld. Foto: Jonas Lindström. 
Lanseringen av kollektionen Orrefors by Karl Lagerfeld skedde som sig bör i modestaden Paris med en uppföljande pressfrukost med champagne på NK Glas och Porslin en tidig junimorgon. I september finns Orrefors nya kristallkollektion i butik.

Vinglasen kostar från cirka 700 kronor/styck i klarglas upp till 1 500 kronor infärgade i vitt respektive svart. Champagneglas med coaster i presentförpackning kostar runt 2 000 kronor och den limiterade serien med vaser och skålar cirka 10 000 kronor/objekt.

Med ett välkänt intresse för fotografi har Karl Lagerfeld själv fotograferat sin långa karriärs allra första kristallkollektion. En något mer konstnärlig pressbild än vanligt med andra ord...
Orrefors by Karl Lagerfeld. Foto: Karl Lagerfeld. 
                                                               www.orrrefors.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar