måndag 27 juni 2011

Det lilla huset på ön... (2)

Fönsterfoder på målning. 
Här kommer lite news från den lilla huset på ön och en renovering med visioner. Arbetet går vidare, nu med målning av nya fönsterfoder. De yttre fodren i fönsterraden avslutas nertill med en mjukt rundad spets - less is more även på ett litet sommarhus!
Nya fönster i husets kombinerade kök/vardagsrum. 
Köksväggen har kaklats med vita standardplattor, 15x15. Kaklet är satt i så kallat halvförband, med en halv plattas förskjutning på varje rad.

Halvförband var det vanligaste sättet att kakla fram till 1930-talet, då funkisens strama stil slog igenom igenom väggar kaklade platta-vid-platta i raka rader.

Vitt standardkakel från Bauhaus,  Pris 39 kronor/m2. Fläkten är ett Blocketfynd för en hundralapp!
Husets ursprungliga planlösning var råddig med garderober, trånga passager och många dörrar mellan rummen. Sedan väggar rivits, el och avlopp dragits om sattes en vägg upp och husets ursprungliga vardagsrum delades till två sovrum.

Köket byggdes i en del i husets hjärta, det kombinerade köket/vardagsrummet som bildades när en vägg till husets veranda och ett sovrum togs bort. Nu ska sovrummen få nya vitlaserade golv som i allrummet.
Till vänster husets nya sovrum och till höger om murstocken ligger köksavdelningen. 
En dörr leder ut till det som ska bli ett trädäck med trappor ner och fortsättning i en uteplats  framför huset. 
Ett stort kommande projekt är att bygga trädäck med utgång från husets allrum samt trappor ner till markplan där däcket fortsätter som stor uteplats framför huset.

Här ska trädäcket byggas framför huset. 
Ektorp tresits soffa + två fåtöljer från Blocket för knappt 3 000 kronor. Som soffbord fotpall Bromma från Ikea, med en gammal bricka på. 
Men vi kilar in igen och känner in en skön atmosfär i det lilla huset. På bilden ovan anas vad som komma skall när renoveringen är klar inomhus...

 Ett fint ljus kvällsljus silar in i huset hjärta, allrum med matplats och soffgrupp. Dörren till höger om fåtöljen leder ut till det kommande trädäckets översta plan.

Bordet med iläggskivor och grå stolar lämnades av den tidigare ägaren och matchas med vita Ikeamöbler från Blocket.
I den runda rabatt som byggts på den sluttande gräsmattan framför huset har liljelökarna kommit upp.

Semestertider är byggtid - bloggen följer jobbet med det lilla huset på ön och berättar mer i kommande inlägg - missa oss inte!

1 kommentar: