fredag 29 oktober 2010

Mästerlig inspiration från Tricia Guild

Påkostad färg- och mönstersäker inspiration.
Med omslag i siden och grafiskt mönstrade insidor välkomnar Tricia Guild läsaren till ett nytt härligt inspirationsverk. Stilsäkert heter nya boken (Max Ström), med underrubrikerna Färg, Mönster och Rymd.

Vid den välbesökta presslanseringen av boken tidigare i veckan visste ingen riktigt om det är mönstermästarinnans nionde, eller möjligen tionde bok? Men bloggen konstaterar att Tricia Guild gjort det igen! På ett beundransvärt sätt lyckas hon gång efter gång att lyfta samtida inredning med träffsäkra mönster och färger i nya kollektioner textilier/tapeter/möbler. 
Ett av fjorton internationella hem som inretts av Tricia Guild.
Boken presenterar hela fjorton olika internationella hem, som var och ett har sitt alldeles särskilda uttryck. Här möter exempelvis fantastiska bildreportage från ett engelskt lantgods, en romantisk Parisvåning, ett franskt lantgods, loft i New York och arkitektritade sommarhus i mycket modernistisk stil.
Romantik i Paris.
Blandningen av mycket textilrik inredning (ovan) och en mer sparsmakad och stram färgsättning med grafiska mönster i svart/vitt är såväl inspirerande som fascinerande. Tricia Guilds stilsäkra handlag funkar, vare sig det handlar om monokroma fondväggar eller storslagen mönstermix.
– Man förknippar mig ofta med mycket färgstark inredning. Men mycket av det jag gör handlar om grafiska mönster och färger som vitt, beige, svart och grått, sa Tricia Guild vid presskonferensen på Brittiska Ambassaden. Hon poängterade också vikten av att satsa på hallen, ett av hemmets rum vi ofta lägger alldeles för liten vikt vid, trots att det är här hemmet bör vara som mest välkomnande. Värt att tänka på.

Hur fint blir det inte med färg i en i övrigt avskalad inredning?
I det långa bildsvepet från det engelska lantgodset presenteras även underbar inspiration från den vackra trädgården och inredda uterum i grönskan.
Oaser i färg och tuktade gröna former.
Genomgående i boken möter ett fantastiskt mönster- färgspektra men som alltid finns en bas av lime, rosa, lila och lysande turkos, färger som blivit något av Tricia Guilds varumärke.

Kantfärgerna på boksidorna är lysande orange (se nedan) , en härlig detalj liksom det fina bokmärket i Guild-ränder. Boken går att beställa via www.bokus.se. Pris 259 kronor. 

Omslag med sidentyg och lysande orange på boksidornas kanter i en ny inspirationsfavorit.
PS. 12 eller 14...? 
Ja, själv skriver Tricia Guild i sitt förord att hennes nya bok presenterar inredning från 14 personliga hem. Inledningsvis kan läsaren också se 14 separata bilder med varsin kapitelrubrik.

Lite komiskt blir det då att i tryckt media, på nätet och i bloggar läsa att boken innehåller 12 hem. Samt att varenda text som skrivits om Stilsäkert, med några få undantag, är identisk med den säljinformation som föregåtts publiceringen.

Frågan är vad recensioner och bokpresentationer egentligen är värda, när reportrar och bloggare inte ens ids att läsa bokens förord, än mindre tänka ut egna formuleringar?








































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar