torsdag 9 juni 2016

Sydamerika på Södermalm

Tengbom Arkitekter skapar rum för nya Eatery Social i Clarion Hotel Stockholm invid brusande Skanstull. 
 Samuelssons nya Stockholmshäng

Brusande Skanstull i Stockholm får ett nytt vattenhål när Eatery Social nu slår upp dörrarna. Med genomsikt från Ringvägen ut mot trafikleden över till Globen erbjuder restaurangen plats för runt 140 sittande gäster. 

Tidigare låg här hotell Clarions reception samt kontorsplatser i två plan. Efter en projekttid på ett och ett halvt år har nu hotellet en ny reception och en restaurang ritad av Tengbom Arkitekter. 

Invid entrén och runt det stora bardisken mot det öppna köket finns plats för sittande gäster. 

Längre in, med utsikt mot trafikled och Globen erbjuds bokningsbara bord. 
Eatery Socials koncept är utvecklat av  Marcus Samuelsson som tidigare varit kreativt ansvarig för restauranger i Clarion Hotel.

På nya restaurangen blir det Sydamerika och det mexikanska och peruanska köket som inspirerar i den mixade menyn med tortillas, ceviches, tacos och grillade rätter. 


Kreativt ansvarig för Eatery Social är Marcus Samuelsson som tillsammans med restaurangchef Frida Berglund bjöd media på en brief och smakprov ur menyn. 

Ceviche Nikkei med tonfisk, avokado, leche de tigre, syrliga salladen chalaquita. Pris 155 kronor på på menyn hos nya Eatery Social. 

Ceviche Mixto lyfter fram dagens fisk (sej och torsk) med friterade jaleas och jumbomajs. Den som väljer den som förrätt betalar 135 kronor. 
Kökschef på Eatery Social är Edgardo Umeres som själv har peruanskt ursprung och tidigare öppnat cevicherian Barranco i Stockholm. 

Gillar den här satsningen. Det är skönt med ställen som är lite stökiga och där det finns plats att ta en drink och ett tilltugg, sitta ner för en rätt eller boka bord för en längre måltid. 

Att restaurangen ligger i anslutning till hotellet är ett givet plus. Folk på färd skapar alltid en extra puls och vi är många som gärna ses för jobbmöten eller fritid i en hotellbar eller lounge. 

Ett litet minus dock för namnet Eatery som ligger onödigt nära Eataly, Oscar Farinettis koncept med saluhall, restauranger/barer/caféer som gjort succé i städer som Milano, New York, Chicago, Bologna. 

Runda former i nya entrédelen till Clarion Hotel Skanstull med designer Monica Försters läderpuff Esedra, inspirerad av lappländskt hantverk och producerad av italienska Poltrona Frau. Så coolt!

                eaterysocial.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar