fredag 10 juni 2016

Designers Guild´s delight

Uppbäddat med höstens nyheter i Designers Guilds showroom i Stockholm.
Den blomstertid nu kommer...

Ja, det är en blomstrande höst att vänta från brittiska Designers Guild som en tidig morgon bjuder in till förhandsvisning av textila delikatesser.

I företagets showroom finns även höstens bäddset samt nya modeller av möbler som går att få klädda helt enligt önskemål. En service som inte är så känd här i Sverige där mycket i inredningsmodet blir väldigt likriktat och kedjestyrt. 

Lättplacerade fåtöljer med skönt sittdjup och valbara textilier och ben från Designers Guild.  
Även prisbilden för Designers Guilds möbler, med soffor för mellan 24 000 kronor till 30 000 kronor och fåtöljer runt 10 000 kronor (samtliga priser beroende på textilval, är förhållandevis konkurrenskraftig. 

Men nu ska det handla om tyg, tapet, mönster och inspiration och Chloe från pressavdelningen i London är på plats för att visa härligheterna...

Blädderbara delikatesser och sköna textilier ur digitaltryckta höstkollektionen Marianne. På bordet mönstret tryckt på grovt linne i färgställningen 01 Slate. 
Inspirationen för hösten går att sammanfatta i orden botanik och antik med prunkande blomster, sirligt skissade blommor, fladdrande fjärilar, marmoreringar, grafiska strukturer, slitna ytor och en fläkt av vintage över textilier och tapeter. 

Kollektionen Jardin des plantes låter oss ana att Designers Guilds designteam på tre personer under ledning av Tricia Guild bokstavligen har botaniserat i gamla arkiv med böcker, tryck, måleri och samlingar. 

Ett tätt kreativt samarbete som resulterat i en superfin och väl sammanhållen kollektion.

Mönster Aubriet färgställning 02 Amethyst ur kollektionen AW16 Jardin des Plantes från Designers Guild. 

Matchande tapetkollektionen Corneille presenterar en bedagad vintageyta, som om vatten och tidens tand frätt ut ett av de vackra blomstermönstren. Riktigt coolt. 

Tapet Corneille i färgställning 01Fuchsia ur Jardin des Plantes från Designers Guild. 
Retrokänsla vilar över de skickligt detaljerade mönstren Masson där färgställningar i gröna toner med inslag av lila skapar ett alldeles speciellt uttryck... 
Skarpa detaljer i mönster Masson ur kollektionen AW16 från Designers Guild. 
Såhär läckert blir mönstret Masson ryckt på linne med skön struktur. Skarp färgkomposition! 
Mönstret Sibylla för tanken till en skissbok med motiv till hälften färglagda, andra uppritade med svarta sirliga silhuetter. Ja, som våra tiders modehypade ritböcker för vuxna..! 
Varje bokmal känner till den omsorg som förr lades på böckers insidor och ett ofta återkommande tema var illustrationer likt marmoreringar av olika slag. I höst möter denna antikvariska känsla i mönstret Delahaye som finns i fyra färgställningar. Bilden visar Dalahaye 03 Slate med gråbruna toner. 
Som tagna ur en antik samlarlåda är dessa skydancers, fjärilarna som matchas i olika färgställningar och på sammet i mönstret Charonda. Bilden visar mönstret i färgställning 02 Zinc. 
Avslutningsvis en närbild på härliga broderier på kudde ur Designers Guilds alltmer utökade sortiment av inredningsaccessoarer. 

Designers Guild säljer till skillnad från åtskilliga producenter inom inredningssegmentet inte färg och tapeter via egen hemsida. 

Beslutet togs av Tricia Guild för flera år sedan baserat på omsorg om företagets återförsäljare med vilka Designers Guild genom åren byggt stabila och varaktiga samarbeten. 

Ett strongt beslut i våra tider där fysiska butiker inom såväl mode som möbler och livsstil får allt svårare att konkurrera med sina leverantörers egen nätstyrda försäljning. 

              designersguild.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar