fredag 28 augusti 2015

Belysningshantverk

Presentation av nya väggfasta lampan Stick, formgiven av Hüseyin Turgut/Lightwork. Miljö är nyöppnade café Pompadour på Borgmästaregatan i Stockholm. Taklampan är modell East West ur en tidigare Lightwork-kollektion. 
Ljusa höstnyheter för vägg och bord

Belysningsföretaget Lightwork drivs av konstnären och formgivaren Hüseyin Turgut med bas i Instanbul i Turkiet. Här sker såväl design och hantverksmässig tillverkning av lampor för både offentlig och hemmiljö.

Lagom till höstmörkret lanserar företaget nya väggfasta modellen Stick med armatur dold i ett mjukt svängt metallstag och ljuset spritt under en enkel skärm.

Med detaljer i blänkande nickel och lackad i varmt vinrött skapar Stick/Lightwork en skulptural känsla på väggen. 
Tidigare har Lightwork lanserat kollektioner i blänkande mässing, nu är det blänkande nickel som gäller.

Ny väggasta lampmodellen Stick kommer med stag och skärm lackade i varmt bordeauxrött som matchar fästen och detaljer i nickel.

Nickelpläterad mässing i bordslampa Stick, design Hüseyin Turgut för Lightwork. 
Basmaterialet är mässing som pläterats med nickel och skillnaden jämfört med exempelvis stål är ytans spegelblanka finish.

Lightwork lanserade i fjol uppmärksammade kollektionen Kettle. Nu kommer även dessa modeller finnas i nickelutförande under produktnamnet Mirror/Mirror.

Tidigare väggfasta modellen Kettle finns nu i nickel i serien Mirror/Mirror, design Hüseyin Turgut för Lightwork. 
Den varmt vinröda färgen är ett gott val och matchar väl inte minst inredningsmodets gråskala. Men även andra kulörer kommer att bli aktuella för Lightworks lampmodeller i höst.

Till nyheterna hör även ett breddat återförsäljarnät. Förutom butiker som Garbro Interiors och Brandstationen i Stockholm kommer inredningsbutiken Norrgavel att erbjuda nya kollektionen Stick. Lightwork inleder även samarbete med Svenssons i Lammhult.

Prisläge för belysningsmodellerna ligger på 2 450 kronor till 9 500 kronor.
Modeller ur kollektionen Kettle, design Hüseyin Turgut/Lightwork blir i höst tillgängliga i högblank nickel samt nya färger på de lackade skärmarna.

MER INFO:

lightwork.nu
pomochflora.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar