onsdag 7 maj 2014

I Salone - finale...

Design, innovation och hantverk var devisen för årets Salone Satellite som samlar unga formgivare från hela världen att ställa ut under Milanos möbelmässa.  
Designmix i Milano

Ett sista svep över ny design i montrar och utställningar under Milanos designvecka i april. En mässa som lämnar ett positivt avtryck och skapar förväntningar inför nästa år.

Förhoppningsvis får inredningsvärlden se än mer färg och nyskapande form, gott hantverk, designhöjd och kvalitet i innovation och - inte minst - största omsorg om miljö, produktion och en hållbar framtid...

Samlingsutställningen med ung design i Salone Satellite lockar såväl studenter som producenter på jakt efter nästa stora designstjärna.   

Hantverksfokus i Satelliten där unga designstudenter kan kika på hur skickliga händer veckar och knappar läder till soffklädslar. 

Japan är alltid väl representerat med unga formgivare i Satelliten. Här är det Kenji Fukushima som visar belysning, skålar och vaser i stram och skön form. 

Färg i utställningen hos InnermostEDIT Designjunction i Palazzo Morando. Pallarna heter Poke Stools och går att foga samman och trava på varandra. 

Trä är ständigt ett aktuellt material i ny möbelformgivning. Tillverkade i massivt trä med en twist folklore i desginen är stolarna La Dina, formgivna av Luca Nichetto för Casamania.

Monica Correia heter kvinnan bakom den här golvbaserade belysningsserien byggd av trälameller, presenterad hos EDIT Designjunction.   

Bokhylla Network, design Neuland Paster & Geldmacher för Casamania har stomme i metall och flytt- och vikbara magnetförsedda hyllor i läder för flexibel förvaring. 

Förvaring på höjden även hos Piet Hein Eek, en verklig veteran när det kommer till att återvinna och skapa ny form av gamla brädor och träbockar. I år leker han med gamla fönster och skapar ett högt förvaringsskåp. Kanske något för den händige att ta efter i sommar..?
Cool storstadspuls i samarbetet mellan Diesel Living och belysningsföretaget Foscarini. Pylon heter skapelsen med järnstativ och skärm i veckat linne. Finns även som pendel. 

Fler strama synliga linjer i soffa Hervé, design trion Lievore Altherr Molina för Driade

Bullibumpa kunde den här kamraten heta med sina runda kurvor. Men rätt namn är N=NO5, en formel för ett byggbart system stoppade sitsar. För formgivningen står Luca Nichetto och Nendo som samarbetat i projektet för Casamania.   

Mer bullibumpiga former har soffan Worn, design Samuel Wilkins för Casamania. Soffor med bullig form och utan synliga ben är något av ett mode vi såg på fler håll under designveckan. En variant har exempelvis Monica Förster formgivit för De Padova (se tidigare inlägg). 



Gyllene ytor är möbelmode och hos Driade manifesterades det bland annat i fåtöljen Lou Read, design Philippe Starck och Eugeni Quitllet

Muranoglas i stavar sammanfogade i gyllene metall. Cassius heter belysningsserien och tillverkare är Baroncelli


2015 arrangeras I Salone - Milanos internationella möbelmässa - den 14 till 19 april. Don´t miss! 

                                          www.cosmit.it

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar