måndag 26 maj 2014

Debbie i denim

Debbie Harry porträtterad i denim av konstnären Ian Berry med anledning av Ray-Bans lansering av sin nya exklusiva kollektion solbrillor i nya material. Foto: Emil Langvad. 

Ian Berry´s  känsla för blått

Kika på bilden ovan av den ikoniska sångerskan Debbie Harry och förundras över den makalösa collagetekniken. Mannen bakom konstverket är den brittiske konstnären Ian Berry, baserad i Sverige med sin studio Denimu. Namnet kommer av den japanska fonetiska stavningen av denim - Den-i-mu.

Bloggen har tidigare uppmärksammat Ian Berrys unika och supercoola textila konstverk (se inlägg Ian Berrys denimblå toner i Arkiv) där han enbart arbetar i jeanstyg i oändliga, sköna blåa nyanser.

När nu Berry möter Harry är det i ett beställningsjobb för Ray-Ban och lanseringen av den ikoniska modellen Wayfarer med nya bågar i läder, stål, titan, sammet - och just denim...


Ray-Bans klassiker Wayfarer nu med bågar i denim. Bågarna tillverkas textil, polypropylene och acetat och härdas under hög värme. Modellen The Denim-RB2140 kommer i butik i augusti. Foto: Emil Langvad.

Modellen Wayfarer är en klassiker i Ray-Bans kollektioner. Oräkneliga rockstjärnor har burit - och bär - de svarta solglasen som började tillverkas 1956.

Själv började Debbie Harry sin karriär i slutet på 1960-talet, då som folksångerska. Men det var under sena 1970-talet och 80-talet framförallt det stora genombrottet kom i amerikanska rockbandet Blondie som hon startade tillsammans med dåvarande pojkvännen Chris Stein.

I dag är Debbie Harry en rockikon och ett givet fan av de klassiska Wayfarerbrillorna. Så vad passade väl bättre än att Harry fick fronta Ray-Bans denimbågar vid lanseringen i New York.

Debbie Harry, sångerska i Blondie tillsammans med Chris Stein, gitarrist och medgrundare av det ikoniska rockbandet. Debbie i denimblå nyanser och Wayfarer på väggen, Stein i Wayfarer au naturell. Foto: Emil Langvad. 


Premiären skedde med ett party i klassiska Garment District där en unik verkstadsmiljö riggats med arbetsbord, symaskiner och denimbyxor på rad... 


Som det en gång såg ut i många tusentals små verkstäder i New Yorks klassiska textilkvarter i The Garment District. I dag finns endast några få tygaffärer kvar och kvarteren har omvandlats till hotell- & restaurangverksamhet. Foto: Emil Langvad.

...en kreativ miljö inte alls olik konstnären Ian Berrys svenska verkstad där han tillbringade åtskilliga veckor för att skapa sitt textila porträtt av Debbie Harry, byggt av oräkneliga bitar blåtyg...!

Ian Berry i sin svenska verkstad...


... med jeans, jeans, jeans!


                                      www.denimu.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar