tisdag 13 maj 2014

Vitt tema hos Mateus

Antika kolonner och statyer mixas med gröna växter, vita blommor och mossa i Mateus utställning, skicklig iscensatt av Agneta Törnqvist

Agnetas sköna stajling...

Inredningsföretagens pressvisningar inför hösten är i full sving. Lämmeltåget med journalister, bloggare och stajlister drar genom showroom, gallerier och visningslokaler, sippar vin, snaskar snittar och samlar presspåsar...

Inred Hemma har följt strömmen och startar nyhetsrapporteringen hos keramikföretaget Mateus som presenterar höstens och vinterns nyheter i ett vitt tema. Vitsprejade minigranar möter i taket och keramiken visas i vackert vitt med skönt grönt som accent.


Sirliga gröna slingor pryder statyn som ser ut att kasta längtansfulla blickar in mot Mateus vackra vita keramik. Produkterna finns givetvis i en mängd färger, men såhär i vilsamt vitt och beige står former och mönster ut med alla fina detaljer.  

Liten keramikmössa på mosshuvudet i Agneta Törnqvist fina stajling för Mateus. Bland nyheterna finns spetsskålen med lock (till höger på bilden) som lanseras med doftljus, ett nytt samarbete mellan Mateus och kosmetikföretaget Face Stockholm. När ljuset är utbrunnet finns skålen kvar. Skål med doftljus kostar 598 kronor. Skål utan doftljus kostar 325 kronor. Skålen finns även i större storlek (till vänster på bilden). 

Glaserat i vitt och även helt oglaserat gods pryder hyllorna i Mateus utställning. Det oglaserade produkterna med sin matta yta är verkligt tittgodis - men funkar inte att bruka. Minsta lilla dammkorn syns och de tål ingen väta. 

Vackert blänk i mjuka former i bruksvaror från Mateus som i höst inleder samarbete med kosmetikföretaget Face Stockholm.

Spetsskål med - eller utan - doftljus från Face Stockholm finns i nio olika färger. 

                                       www.mateus.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar