måndag 29 augusti 2011

Augustiskörd!

Fröskörd i augustisolen.

Måndag igen efter en sista augustihelg i ömsom regn, ömsom sol. Bloggen har skördat sommarens frön och nötter. Vi samlar luktärtornas bönskidor och fröhus från krolliljor och akleja i glas och lägger ut hasselnötterna på tork.

Vad har då rödöken med sina spirande skott med helgens pyssel att göra, undrar ni kanske? Ja, de är helt enkelt resultat av ett försummat kylskåp...

Men med sin växtkraft och vackra färg fick lökarna hoppa in i bloggens gröna stilleben.

Tips! Att ta tillvara frön är ett utmärkt sätt att berika sina gröna trädgårdsrum. Skörda i egen täppa, på kolonilotten eller sommarängen. Byt frön med vänner och bekanta med gröna fingrar. Köp fina kuvert, fördela din fröskörd och skriv med vacker text blomsort och säsong. Att ge bort egenskördade frön är ett trevlig och personligt presenttips till trädgårdsintresserade vänner.

Höstanemoner lyfter trädgården vidare in i september. 
Med dimmiga, fuktiga morgnar och soldisiga dagar övergår sommarmånaden augusti in i september. Bloggen hoppas på en riktig indiansommar innan mörkret fångar oss igen!

En sån´ där härlig, vacker och mjuk period av värme, praktfulla färger och trädgårdens allra sista blomning av dahlior och anemoner innan frosten lägger sitt vita täcke över naturen igen..

1 kommentar: