tisdag 23 augusti 2011

Svenskt Tenn på Astoria

Känd kvalitet i nytt kvarter. 
Anrika Svenskt Tenns butik på Strandvägen i Stockholm är sedan flera månader satt under renovering och Svenskt Tenn har slagit upp portarna i biografen Astorias tidigare lokaler på Nybrogatan. Lyckat drag tycker bloggen och rekommenderar ett besök i butiken.

Stegvis inredningsexponering i luftig lokal. 
Faktum är att Svenskt Tenn på Astoria är så lyckat att det vore trevligt om den provisoriska lösningen blev permanent. Exakt hur företagets lokaler på Strandvägen är tänkta att disponeras får vi se, men att se Svenskt Tenns sortiment av klassisk kvalitetsinredning i den ruffa miljön känns som ett lyft.

Så vem vet - det är kanske dags för en permanent filialbutik på sikt...?

Stoppmöbler och textil i cool miljö. 
Svenskt Tenn har alltid lutat sig mot botanik och växtlighet och Josef Franks detaljerade blom- och fruktmönster möter ständigt nya målgrupper. Företagets grundare Estrid Ericson skapade ofta växtstilleben i fönster och på bord.

Vaser och krukor är också stort i företagets bassortiment, där Estrid Ericsons lilla ekollonvas i klarglas är en  omtyckt favorit. Stilleben med gröna växter är ett stort och välkommet inslag i rådande inredningsmode.

Grönskande accessoarer är ett av Svenskt Tenns signum. 
Till höstens nyheter hos Svenskt Tenn hör en serie krukor, formgivna av Erika Pekkari. Krukorna finns i tre storlekar i terrakotta samt glaserade i vitt och gröna toner. Till krukorna finns mässingsfat. Skönt traditionella där den gröna har drag av de tidiga argentavaserna - men i formen med en modern twist.

Ett utmärkt exempel på modern design med tradition, tycker bloggen. 
Glaserad kruka med mässingsfat, design Erika Pekkari/Svenskt Tenn. Pris kruka 250-850 kronor, fat 80-220 kronor.
                                        www.svenskttenn.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar