lördag 6 augusti 2011

Serralunga i salongen

 
Canisse, design Philippe Nigro/Serralunga.  
Italienska möbelföretaget Serralunga är mästare i att tillverka högkvalitativa möbler och objekt i formgjuten plast. Serralunga tillhör de företag som innovativt tog den traditionella formgivningen av möbler och föremål till ett liv utomhus.

Mest berömda är kanske företagets överdimensionerade krukor och lampor med inbyggd belysning och soffor och fåtöljer med drag av stoppmöbler, som ofta möter i parker och hotellanläggningar världen över.

Vid årets Milanomässa presenterades kollektionen Canisse, som omedelbums kvalificerade in som en verklig bloggfavorit. För designen står Philippe Nigro. Nog är den smäckra, lätta formgivningen en verklig höjdare!

Canissse, design Philippe Nigro. Pris soffa 1 800 €, fåtölj 1 390 €/Serralunga.  
Inspirationen till Canisse har Philippe Nigro hämtat från naturen och bloggen spårar en fläkt av hantverksmässigt sammanfogade bambustavar i möblernas mjukt rundade form, där ryggstödets stavar förlängs till ben på soffa och fåtölj.

Materialet är väder- och ljusbeständigt, men med kollektionen Canisse tar Serralunga ytterligare ett kliv enligt Ute blir Inne. Textilens taktila känsla och den coola formen kvalificerar möblerna till en tillvaro även i de fina salongerna.

Belle Etoile, design Andrée Putman. Pris 1 720 €/Serralunga.  
I Serralungas Milanomonter i april visades även divanen Belle Etoile, en designikon, formgiven av Andrée Putman, men i nytt formgjutet utseende för exteriör och interiör. Läckert tycker vi!

Fotnot:
Serralunga är baserat i regionen Piemonte och grundades redan 1825 av familjen med samma namn. Genom snart två sekler har företaget arbetat med såväl färgeri som framtagning av industriläder. På 1950-talet, plastens förlovade decennium,  växlade produktionen in på plast och under 1980-talet utvecklade Serralunga tekniken att formgjuta möbler och objekt.

                                                               www.serralunga.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar