lördag 22 januari 2011

Vintagefrossa!



Vintagegodis hos Dépot-Vente i Paris. 

Var om inte i modestaden Paris paraderar modets nickedockor så i flock. Ett lugnt strosande längs Rue Faubourg Saint-Honoré bjuder exempelvis trottoarmöten med vanligt vardagslyxklädda kvinnor (mestadels) och män (stundtals).

Det krävs inga mattesnillen för att summera skor, stövlar, väskor, scarf, pälsar, kappor, jackor för uppåt SEK 50 - 100 000 - per person.

Paris är också en stad känd för stora utbud modevintage. Den som har tur kan fynda på loppisarna, även om det blir allt svårare. I dagspressen annonseras gerillabutiker på undanskymda adresser när modehusen vill bli av med förra säsongens plagg. Eller....

Herméskändisen Kelly i brun krododil/Euro 8 700 via webbshopen. 
... kolla in Dépot-Vente. Många, många är också de personer som lämnar designerplagg och accessoarer till kommissionsförsäljning.

Företaget Dépot-Vente driver två vintagebutiker, en i 17éme, rue de Courcelles och en i Passy med adress 14, rue de la Tour. Ett urval finns till försäljning via hemsidan www.depot-vente-paris.fr

Scard från Chanel kostar Euro 198 via webben. 
Bloggen har kollat in butiken på rue Courcelles. Jodå, utbudet var stort och varierat, priserna hyfsade. Men som alltid gäller det att granska noga och ett grundtips är att alltid, alltid hålla hårt i plånboken.

En begagnad liten dräktjacka eller ett par skor kan verka väldigt skojiga att fynda efter en bättre lunch, men hemma känns köpet kanske inte alltid som en höjdare. Priserna på Hermésscarfs var ungefär som på auktion i Sverige.

Dior för fossingarna. Pris Euro 180 via nätbutiken. 
                                                         www.depot-vente-paris-luxe.fr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar