måndag 24 januari 2011

Löfgrens menargeri

Lille Rudie, formgiven av Ludvig Löfgren för Kosta Boda. Pris SEK 999:-.
Mångsidige formgivaren Ludvig Löfgren utökar sin djurserie My Wide Life med två nya kamrater. Rudie (ovan) är enligt upphovsmannen en apa. Mer lik en kanin tycker bloggen - eller är det kanske en silkesapa? Fin är den lilla figuren hursomhelst i mild nougat med rosa öron och glittrande pliriga ögon.

Elefanten Abulabbas (nedan) utökar därmed Ludvig Löfgrens menargeri hos producenten Kosta Boda till fyra personliga glasobjekt. Sedan tidigare finns The Monkey (orangutang) och Gabba Gabba Hey (gorilla)
Eleganta elefanten Abulabbas, formgiven av Ludvig Löfgren/Kosta Boda. Pris SEK 1 250:-. 
Ludvig Löfgren har varit knuten till Kosta Boda sedan 2007, ett samarbete som resulterat i ett antal uppmärksammade serieprodukter och objekt. Löfgren uppdaterade den klassiska - och ständigt aktuella - ljuslyktan Snöbollen med dödskallelyktan i klarglas exempelvis.

Löfgren har en gedigen utbildning inom konst, måleri och glasblåsning vid bland annat  Konstfack, Orrefors glasskola och Pilchuck Glass School i USA. En spännande förnyare av glaskonsten som i vår även är aktuell med tropiskt inspirerade glasserien Cabana för Kosta Boda.
                                                                     www.kostaboda.com

PS Formexmässan i Älvsjö blev en besvikelse med ett spretigt, luddigt mässkoncept utan nya grepp. Men självklart fanns nya utställare och fina nyheter i många mässmontrar hos favoritleverantörer.   Bloggen samlar nyheter och intryck och återkommer med rapport och tips senare i veckan. Ciao!


1 kommentar: