torsdag 20 januari 2011

Formexvinnare 2011

Ljusstake Wonderland, design Stephen Johnson. Folkets - och bloggens - favorit!
Tidigt i morse rullade årets första Formexmässa igång med sedvanlig pressfrukost. Då mässtemat av någon outgrundlig mossig anledning är lyx, serverades chokladpraliner, efterrätter och champagne tillsammans med kaffe för den invasion av press och bloggmaffia som trängdes i arla morgonstund.

Den som till äventyrs funderat över vem som skulle vinna Formex Formidable 2010 fick reda på att lampan Luchia, formgiven av John Carpner, blev juryns favorit (se nedan). Grattis till producerande lokala företaget Vallentuna armatur & skärmateljé.

Folkets pris gick till ljusstaken Wonderland, design Stephen Johnson/Men at Work, framröstad via mässans hemsida. Bäst tyckte även bloggen som gärna toppar inlägget med en favorit i repris!

Designpris är ett väl beprövat knep att väcka uppmärksamhet i media. Men lite trött kan man nog bli i ett urvattnat prisregn. Och hur lyckat är det egentligen att nominera tävlande vid en mässa och offentliggöra vinnaren vid nästa mässupplaga - närmare ett halvår senare?

Det kändes hursomhelst inte som om det samlade mediauppbådet satt i spänd förväntan inför prisutdelningen...

Nej, vinnaren den första mässdagen var Maria Montazami, på plats för att lansera sin nya väskkollektion. Omringad av sitt entourage svepte resliga fru M runt i en beige hellång spetsensemble, log, pratade och skrev autografer, filmades av teve och plåtades privat av åtskilliga mobilkameror.

Textiltofsarnas beskyddarinna fixade på känt lite lagom lojt manér sin alldeles egen mässuccé.
Lampan Luchia, design John Carpner. Vinnare av Formex Formidable 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar