söndag 30 januari 2011

Nhow i Zona Tortona

Eh, var är hotellet...? 
Vet man inte att långt, långt därinne i det mörka parkeringsgaraget gömmer sig en hotellentré är det lätt att misströsta och vända på klacken. Särskilt en mörk och kylig januarinatt i Milano.

Men bloggen, som vis av event i den italienska designstaden hade lite hum om boutiquehotellets läge, lyckades guida en skeptisk chaufför till rätt adress.

Vi har skuttat till Milano på mässresa och checkar in på Nhow på via Tortona, gatan som givit namn till Zona Tortona - kvarteren som under Milanos designvecka i april kokar och sjuder av kreativa, innovativa evenemang och ny design.

I slutet av januari är det dock spöklikt tyst i det gamla, ruffa industriområdet.

En litet färgglad möbelinstallation leder vägen på betonggolvet mot hotellreceptionen.

Uppdraget att omvandla GE:s fabriksbyggnad från 1935 till ett designhotell landade 2004 hos arkitekten Matteo Thun. En mångsidig formgivare och innovatör som bland annat var med och grundade designkollektivet Memphis på 80-talet.

Två år senare var drygt 25 000 kvadratmeter boutiquehotell klart, inrett med design från bland annat Edra och Dilmos. Industrikänslan är kvar i betonggolv, en mörkbrun färgskala i hotellkorridorer och graffitydekor på dörrarna till de 249 hotellrummen.
Designutställningen Special Needs i hotellobbyn presenterar bland annat pallen Älta-Älta, i ask och läder, design svenska Brikolör. Två, eller tre ben på den fyrbenta pallen står i golvet. Utställningen fick premiär i samband med Milanos designvecka förra året och pågår fram till 3 april i år när det är dags för Milano Designweek 2011. 
Orange är som synes en accentfärg i hotellkonceptet, från receptionens ljussättning och textilier till trycksaker, pennor, hygienprodukter och badtofflor.
Soffan Microcosmo, formgiven av Punto Largo, kostar 12 500 Euro för den hotellgäst som känner för ett möbelköp...
Soffvariant av Barbapappa. 
Beläget mitt i centrum av Milanos designkvarter är Nhow ständigt fullbokat under Milanomässan.

Betyget på tripadvisor.se är övervägande gott, även om såväl service som komfort på designhotellet får sig en rejäl skrapa av vissa hotellgäster.

Och visst, bloggen tycker det vore bra om den superdesignade duschen klarar att växla iskallt och kokhett till en sansad vattentemperatur...
Hotellbar fin i bild...
... och visst, hotellbarens svart/vita inredning är förvisso småspejsad. Men plast är rätt icke-charmigt att sitta på.

Bloggen vill dock dela ut högsta betyg till sköna sängar, glad personal och en utmärkt frukostbuffé: Underbart goda och fräscha fruktsallader, välkomponerade smårätter, härligt bröd och fina bakverk!

Hotellsouvenirer i designad accentfärg. 
Håll utkik - vi rapporterar om Macef i Milano, present- och accessoarmässan som jubilerar med hela 90 år!

Foto: CBR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar