torsdag 11 november 2010

Massor av mässor!

Pucciinspirerat trendtema på Formex i januari. 
Ett år går fort och det är dags att planera för nya, härliga mässbesök 2011. Bloggen har kollat upp vad som är på gång på mässfronten. Kika också in på Mässkalender, här hittar du datum för de bästa svenska och internationella inrednings- och designmässorna.

Formex är alltid en välkommen och färgstark start på mässåret för Stockholmsmässan. Den 20 till 23 januari öppnar mässan under trendtemat Glorius mix. En sofistikerad och elegant look utlovas med drag av modert jet-set liv.

Influenserna hämtas i temat från 60-talet med mönsterförebilder som Pucci och Marimekko, loungemöbler och polerade ytor och en materialmix av plast, plexi, lack, metall, chintz och mosaik. Retro rules igen med andra ord...
Stol Pattern, design Arik Levy för Emu 2010. 
Stockholm Furniture Fair och Northern Light Fair arrangeras på Stockholmsmässan 8 till 12 februari. Internationell hedersgäst är israeliska multidesignern Arik Levy. Hans design finns representerad hos producenter som Vitra, Emu, Molteni, Ligne Roset och Swedese bland andra och han är även verksam som fotograf, skulptör, tekniker och konstnär.

I hall C presenteras fyra aktuella trender för hemmet i utställningen Home Sweet Home. Utställningen, i regi av Jan Rundgren, visar en mix av möbler och belysning för det privata hemmet inom moderiktningarna Inustrial Vintage, Nordic Nature, Room of Romance och Colour Competition.

- Det verkar finnas ett sug efter nostalgi. Både det slitna och nötta och en glad retrokänsla i färg och mönster kommer att dominera inredningsmodet nästa år, säger Jan Rundgren.
Caféstol Norrköping, formgiven av Carl Bergsten. 
Antikmässan som välkomnar 17 till 20 februari kommer att premiärvisa utställningen Småländska designmöbler 1900-1999. Ett mycket välkommet mässgrepp, tycker bloggen, som gärna ser en ökad kunskap om den fina svenska kvalitetstillverkningen och formgivningen av möbler.

I utställningen kommer vi att möta klassiker som Carl Bergstens caféstol Norrköping, Bruno Mathjssons fåtölj Gräshoppan och designikonen Concrete av Jonas Bohlin bland andra. Utställningen flyttar efter mässan till Lammhult och enligt planen blir det starten på byggandet av ett småländskt designmuseum.
Nya spadtag för en kommande grön säsong på Nordiska Trädgårdar. 
I slutet på mars, med datum 24 till 27, bjuder drygt 400 utställare inom trädgård in till mässan Nordiska Trädgårdar. Den gröna vågen växer och mässan likaså. Drygt 60 000 trädgårdsintresserade väntas till mässans montrar och utställningar med allt för balkongliv, trädgård och hobbyodling.

Något att längta till och planera in när novembers första snöstorm rullar in och ruskar om oss!

Kika in på Mässkalender, planera in dina mässbesök för första kvartalet 2011. Här hittar du också länk till respektive mässas hemsida för mer info.
                                                                
                                                              Väl mött i mässvimlet 2011!

2 kommentarer: