fredag 5 november 2010

Fixat av fyndtyg!

Praktisk pall med nytt överdrag. Tyg Sussex (finns även som tapet) och pläd från Designers Guild, vit fåtölj B&D Design, tekopp med mönster av Lisa Bengtsson, Indiska. 
Sedär, skam den som ger sig... nu har det fina stuvtyget äntligen kommit till användning. Vi sydde ett enkelt överdrag till en liten praktiskt liten pall av tyget från Designers Guild med fint geometriskt mönster.

Minnesgoda bloggläsare kommer kanske ihåg hur vi inspirerade av den svarta inredningstrenden blanklackade vårt sidobord (loppis SEK 75) och en lampfot (nedan) med skärm i siden (Myrorna SEK 15:-).

Stuvtyget hittade vi dock ingen riktigt bra användning för...
Pallen är lättplacerad som sittpuff och avställningsbord. 
... tills vi hittade en helt vanlig Ikeapall utan överdrag i en loppishörna. Stommen, gjord av board hade en fastnitad sittdyna.  Vi köpte pallen för några tior och sydde ett enkelt överdrag av stuvtyget.  
Måtta, vik in och nåla sidstycket mot överdelens tyg. Sticka kantsömmen, pressa noga och sicksacka samman stadkanterna på överdragets insida. 
Tips! Enklast syr man ett överdrag genom att först klippa till en överdel, mäta omkretsen, klippa till och sy ihop ett sidstycke. Trä sidstycket över pallen med rätsidan utåt, vik in stadkanten och nåla mot rätsidan på överstycket. Sy ihop överdraget, pressa noga och sicksacka stadkanterna på överdragets insida.
Milt rosa med fint geometriskt mönster. Fyndtyget fick sin perfekta placering på pallen!

Foto: CBR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar