fredag 26 november 2010

Hang ´em high!

Dekorativ och praktisk när gäster kommer på besök. Hängare med porslinskrokar, euro 17.65,  La Boutique/Paris.  Den lilla bänken hittade vi på Myrorna, målade svart och klädde med vitt tyg. Semiantik Kafkasimatta, lampa Orrefors. I spegeln skymtar klädskåp och byrå Leksvik/Ikea i grålasyr. 

Äntligen! Nu har vi hittat klädhängaren för vår entré. En ruff bräda med fem porslinsförsedda krokar är definitivt dagens pryl och har nu ersatt den betydligt enklare och tristare variant vi tidigare satt upp till nöds.

Hängaren hittade vi i inredningsaffären la Boutique med adress 14, quai de la Mégissene. Ett tips för inredningsroade på vift i den franska huvudstaden.

La Boutique presenterar möbler och inredningsaccessoarer på 300 kvadratmeter och har generösa öppettider; 10.30-19-30 (må-lö) och 11.30-19-30 (sö).
Fem fina krokar i rad klarar många jackor. 
Det gick utmärkt att forsla hem fyndet. Vi fick med plastemballage från butiken, passande nog märkt Fragile i rött. Vi packade noga, checkade in som vanligt och placerade därefter vårt paket på bandet för specialbagage.
Krokar på bräda, tips för den händige. 
Tips! Liknande hängare med krokar tillverkas bland annat av danska House Doctor. Men du som är lite händig gör enkelt din egen krokbräda.

Välj en ohyvlad bräda i passande tjocklek och mått, lasera eller måla och fäst de krokar du vill. Fina, äldre krokar finns i byggnadsvårdsbutiker (kika hos Gysinge eller Nacka byggnadsvård). Vill du ha ett mer modernt stuk finns mängder av krokar och knoppar i välsorterade järnhandlarbutiker.

Foto: CBR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar