tisdag 21 mars 2017

Måla mera!

Visionen om ett litet lyft för standardköket börjar ta fart efter första strykningen matt väggfärg Jotun Lady nyans 5030 St Pauls Blue. 
Förändra med färg!

Måla om är ett enkelt sätt att förändra och lyfta ytor och inredning. Efter vardagsrummets ommålning av väggarna (se Renovera mera) har turen nu kommit till köket. 

Det alldeles vanliga och alldagliga köket i typhuset med 15 år på nacken funkar fint. Visst kan vi drömma om bänkskivor i maffig sten, skåpfria väggar och varför inte ett massivt trägolv med breda plank...

Men nej, att riva ut fullt fungerande inredning för instagramvänlig kökslyx är bara dumt, oansvarigt och otidsenligt. 

Så en fin färgmässig förnyelse är visionen för husets standardkök med luckor i massiv björk och väggkakel i sjösten. 

Så här lite förebilder...

Köket i typhuset är från HTH med luckor i massiv björk som mörknat något med tidens tand. Ekgolvet i laminat tål att slipas och ljuslaseras, men det får vänta. Nu är det väggpartierna som ska få ett lyft med en matt blågrå färg och den här gången väljer vi Jotun Lady nyans 5030 St Pauls Blue. 

Vid flytten till huset för tio år sedan målades alla väggar i en ljust grå färg. Men kökets väggar förblev standardvita och eftersom strukturen är vävtapet måste de bredspacklas, ett trist och tidskrävande jobb.
Ett lager bredspackel är på plats och nu börjar vi skönja den eftersökta rumslighet som infinner sig när lister, golv, tak och fönster lyfts fram. 

Mörka väggar får inte ett rum att se mindre ut, tvärtom! Kika gärna under etikett Renovera mera hur vi skapade ett coolt gästrum i grått och guld. 

Nu en liten teaser på ett nästan färdigt resultat. Den matta blågrå färgen skiftar efter dagsljuset och här, en sen solig marseftermiddag får färgen en grön ton, riktigt läckert! 

Det skarpa vårljuset som i mars inte reflekteras av trädgårdens grönska är nyttigt avslöjande! Små skavanker där färg smitit in under maskeringstejpen, väggpartier som behöver spacklas och målas på nytt och luckor och lister som kräver tvätt... 

En hel del fixande återstår innan det färdiga resultatet tål att visas. 

Återkommer snart! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar