söndag 26 mars 2017

Jotun Lady´s blå ton


Den matta blågrå färgen lyfter fram kökets vita tak och det gråmålade skåpet och nyansen St Pauls Blue/Jotun Lady matchar fint murgrönans slingor. 
Färgstämt i standardköket

Äntligen är köket målat! Efter bredspackling av vävtapeten, slipning, målning och så det där nödvändiga småfixandet när maskeringstejpen tagits bort...nu är det klart.

Den blågrå matta färgen lyfter fint fram kökets väggar och skapar nu en välbehövlig kontrast till det vita taket, lister, sjöstenen över diskbänken, ekgolvet och - inte minst - inredningen med köksluckor i massiv björk. 

Kika här på nymålade vinklar och vrår...

Köket i typhuset byggt 2002 fungerar utmärkt. Att riva ut och bygga om var inte något alternativ. Däremot ville vi åstadkomma ett välbehövligt lyft med en skön matt väggfärg som binder ihop väggpartierna och skapar en rumslighet. Stolar Ikea, slagbord från Blocket, matta H&M Home.  
Kökets egentligen enda hela väggparti upptas av ett fint gammalt skåp som blev såhär vackert mot den mörka matta blå färgen. Ovanpå skåpet en samling gamla speceriglas, så fina att sätta sommarens pioner i! 
Skåpluckor av massiv björk som gulnat något sedan byggåret 2002 och stänkskydd i sjösten synkar fint med de nymålade mörka väggpartierna. 
Ljust grått skåp och vinställ matchar den mörka matta väggen. Målning på pannå, ett motiv från Tahiti av konstnären Paul Engdahl.  
Jätteglad över det smidda gallerskåpet som stått i en gammal verkstad och som jag fick av grannen Blomman. Vilket fynd!


Guldspegel på köksväggen och randig rullgardin från Åhléns.


Vita krukor ovanför björkskåpen och fina lampan Pyrola, design Hannelore Dreutler 1965, dansk formfavorit. 


Ljuset skiftar i köket över dagen och speglar sig mot de matt blågrå väggpartierna som ibland drar mot åskblått, ibland mot grönt och jättefint matchar slingrande murgröna och pelargon. 
Spegel, spegel på väggen där...speglar i fina ramar är utmärkta studsplank för dagsljuset.  


Skivan med hjul är industriretro från återvinningsstationen, här med en svartlaserad trälåda med pelargon.


Grönt är skönt och hela den långa mörka vintern har murgrönans slingor blivit allt längre och längre och fått växa ner från toppen av kökets grå skåp. 

Färgfakta: Väggarna bredspacklades, slipades och målades med Jotun Lady, färg 5030 St Pauls Blue. Färgen täckte väl redan vid första lagret och var enkel att rolla på utan stänk. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar