onsdag 30 september 2015

Dumbodesign i New York

185 Plymouth Project i DUMBO, Brooklyn, New York.
Italiensk touch i urban arkitektur 

Byggnaden är ett gammalt lager för det legendariska amerikanska tvättmedelsmärket Brillo och har via skickliga arkitekter förvandlats till ett prisat urbant boende med supercoola loft och två fantastiska tillbyggda penthouse.

Platsen är området Dumbo i Brooklyn invid East River.  Namnet Dumbo är en förkortning av det geografiska läget  Down Under the Manhattan Bridge Overpass med broarna Brooklyn Bridge och Williamsburg Bridge.

Området med intilliggande och upprustade Brooklyn Bridge Park  sträcker sig längs med floden med fantastisk utsikt över till Manhattans sydspets och är ett säkert utflyktsmål under ett besök i New York.

Öppna glasytor ut mot inngergårdens trädgård.
Brillobyggnaden på Plymouth Street stod klar 1920 och i dag, närmare hundra år senare, blir det eftertraktade bostadsrätter innanför tegelväggarna.

För projektet står byggkonsortiet Alloy som även ligger bakom ett flertal uppmärksammade bostadsprojekt i den stora staden.

Kvalitetskök från Milanobaserade företaget Rifra i bostadsrätter och penthouse på 185 Plymouth Street i Brooklyn, New York. 

För en europeisk designfläkt i Plymouth Project står det italienska köks- och badrumsföretaget Rifra, grundat i mitten på 1960-talet och baserat i Milano.


Italiensk minimalism från Rifra i badrummen - läckert!
Rifra arbetar med högkvalitativa material och innovativ design och ligger i framkant när det gäller utvecklingen inom kök och bad.

På den stora badrumsmässan ISH i Frankfurt i mars var företagets monter en av de läckraste och mest välbesökta på mässan (se Mässrapport i Arkivet).

Uteplats med asiatiska förtecken i bostadsrättsdrömmen 185 Plymouth Street i New York. 
Bostadsrätterna i 185 Plymouth Street är i snitt 300 kvadratmeter och priserna ligger mellan 4 - 8 miljoner dollar, motsvarande cirka 35 till 70 miljoner kronor.

En prisbild som dock inte avskräcker på New Yorks bostadsmarknad. Varenda kvadratmeter hade sålts ut långt innan bygget i Dumbo stod inflyttningsklart..!

                                             rifra.com
                                           alloyllc.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar