fredag 18 september 2015

Camillas kreativa universum

Camilla Thulin - kostymer, korsetter och Army of Lovers på Kulturhuset Stadsteatern - missa inte!
Kostym, korsett, vintage & folklore...

Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm presenterar i en stor utställning Camilla Thulins verksamhet som kostymör, designer, stylist & kreatör.

Utställningen spänner över Camilla Thulins karriär under 25 år av professionell kreativt skapande. Här visas teaterkostymer och scenkläder, korsettkollektioner, scenkläder till exempelvis Army of Lovers och Thulins egen sköna samling av skräddade vintageplagg.

Hela härligheten är bara en så färgsprakande, rolig, stilig och inspirerande kreativ bomb!

Häng med på en rundvandring..!
En antik kaftan inspirerade till Army of Lovers fantastiska scenkläder. Videoklipp med det ikoniska bandet rullar i utställningen, ren och skär 1980-talsnostalgi!
Rosa och grönt är något av Camilla Thulins eget bomärke och färgkombinationen återkommer som ett tema i henne skapande. 
Fina skisser och teckningar från Camilla Thulins utbildningstid vid Beckmans.  
Kreationer för en musikalsuccé. Charlotte Perellis frasande drömmar från paradrollen som Evita Peron och Daniel Engmans generalsuniform, kreativt tolkade av Camilla Thulin.   
Moodboard i tittskåp och en uppbyggd ateljémiljö låter besökare ana Camilla Thulins omsorgsfulla och noggranna arbetsprocess, ett stort plus i utställningen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. 

Här en fin samling teaterkreationer varvade med underbar skräddad vintage visar hur inspiration, material, snitt och tidsåldrar kuggar in i Camilla Thulins skapande.   
Kollektioner för underklädesmärken där Camilla Thulin förespråkade god passform för kvinnliga kurvor.
Samlingen med folklore från bland annat Rajastan, Afghanistan och Turkiet skapar textilfrossa med allt fantastiskt hantverk! Och en smula nostalgi från ett svunnet 70-tal när vi hade svepande, broderade kjolar... Jo, jag har en spegelkjol från Rajastan kvar i garderoben, tjoho!

Högsta mode i slutet på 1970-talet. Butiker som Sol och Måne och Pax var hovleverantörer av folkloreplagg. Här den kanske finaste av Thulins vintageklänningar med broderier, pärlor, och tung sammet. 
Här en antik handbroderad bonad som inspirerad till teaterkostymer, allt i Camilla Thulins kreativa universum som nu ställs ut på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. 
Tips! Utställningen Camilla Thulin - kostymer, korsetter och Army of Lovers pågår 19 september  till den 3 januari 2016 på Galleri 3, våning 3 Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Missa den inte!

                      kulturhusetstadsteatern.se/konstdesign
                                        camillathulin.se

bbbb

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar