onsdag 23 juli 2014

Sommarskrapet...(halvvägs)

Skrapa, slipa, spackla, nytt virke, skruvar...vi är halvvägs i sommarprojektet med att renovera de gamla caféstolarna.

Nytt material & underarbete klart! 

Vi är nu halvvägs i Sommarskrapet - renoveringen av de gamla caféstolarna. Underarbetet är färdigt och vi har skrapat, spacklat och slipat och slipat lite till...

Gammal färg och rost är borta, nytt virke till den ena stolens ribbsits är inköpt liksom skruv och mutter att fästa delarna med. Först när järnstommen är målad och ribborna fastskruvade formsågar vi till sitsen...

En morakniv är ett alldeles utmärkt verktyg för det mesta - här har vi skrapat färg och rost med morakniv innan den sista slipningen med fint slippapper. 

Men det har inte varit en alldeles enkelt resa såhär långt. Att få bort järnstommen sönderrostade bultar klarade vi inte, men vem kan fixa det i högsommaren? I hantverksbyn hade den stora mekaniska verkstaden sommarstängt...

Vi ringde runt och fick äntligen napp hos Mekonomen som med den äran fick loss de gamla bultarna och ersatte med skruvar. Enkla att justera så stolarna smidigt kan fällas ihop. Vilken service, tack Mattias!

Nya skruvar i järnstommarnas krysstag fick vi hjälp med hos Mekonomen Lidingö som inte slagit igen för sommaren. 
Ett projekt av typ skrapa-slipa-spackla-måla passar utmärkt som sommarjobb. Det är enkelt att jobba ute vid fint väder, vi kan lämna projektet för några dagar och starta upp där vi senaste avslutade.

I dag hann vi fixa nytt material och göra underarbetet - nu väntar det roliga - att måla..! Först ska stolarnas fint smidda järnstommare få rostskydd och en mattsvart färg innan det är dags för sitsarna.

Färgen är beställd från Farrow & Ball...missa inte finalen i Sommarskrapet!

Fågeln i polerad sandsten från en marknad i Franschhoek i Sydafrika vaktar lavendel och kryddor. 

Det surrar av humlor och bin i lavendelkrukorna och i den heta eftermiddagssolen når de doftande växterna höjden i sommarens blomning..!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar