måndag 20 augusti 2012

Månses blå blommor

1800-tals romantik i kollektionen Blåloos/Månses. 
Formexmässan i Stockholm, som stängde i helgen, erbjöd som vanligt ett brokigt utbud, marknadsfört av Stockholmsmässan med jippon och idéutställningar av varierande kvalitet. Medieuppbådet var stadigt stort och presspåsarna välfyllda.

För producenter och inköpare inom inredningsaccessoarer och hantverk är Formex ett viktigt branschevent. Det gäller dock att sortera, selektera och återhållsamt handplocka inköpen i montrarna...

Ett ökat intresse för keramik och hantverk manifesteras i ett flertal härliga nyheter på årets mässa. Söderhamnsbaserade företaget Månses Design tolkar i kollektionen Blåloos traditionen från ett romantiskt 1800-tal på nytt sätt i fint kobolt blått mönster.
Tårtfat, koppar, muggar och fat för kalas från Månses Design. 
Mönstret med romantiska rosor och en liten sädesärla möter på koppar, tårtfat, muggar och vaser. Mest förknippar vi det blåvita porslinet såklart med Kina och Royal Copenhagens Musselmalet. Men redan 1736 utvanns kobolt vid Loos gruva i Hälsingland, och levererades till den svenska porslinsindustrin. En tradition som Månses Design nu knyter an till också i kollektionsnamnet Blåloos.

Duka fint med rosor och ärla/Blåloos från Månses Design.
Blåloos är tillverkat i benporslin, ett taktilt och tåligt material som fascinerar Malin Eliasson Sahlin, grundare, ägare och kreativ chef för Månses Design i Söderhamn. Företaget har prisats för vision och entreprenörskap, ställt ut via Svensk Form i Milano och har i dag ett stort internationellt återförsäljarnät.

Månses Design presenterade även nya kollektionen Blåvinge med blå ränder på Formex. I sortimentet finns porslinet också med svart mönster.

                              www.mansesdesign.se 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar