måndag 26 mars 2012

Sprej is the new black


Redo för re-do. 
Bloggen har helgpysslat i soldiset och fixat ett nytt soffbord av ett udda rottingunderrede och en rund glasskiva. Glasskivan räddade vi från kross i sopstationens container, bra att ha, tänkte vi. Och i avvaktan på att komma till användning har den stått till sig i garaget...

Men skam den som ger sig. Under en sväng på Myrorna snubblade vi väl över ett stabilt rottingunderrede, (troligen till en glasbord!) 25 kronor är närmast gratis, lite mer kostade de två sprejburkarna med blank lackfärg, (119 kronor styck) vilket gör en total investering på 263 kronor för vårt lilla projekt.

På väg mot ett nytt liv i svart kostym. 
Tips! Svart färg är ett säkert tips när det gäller att fixa till gamla möbler. Det mesta gör sig utmärkt i svart, rottingen fick definitivt ett lyft. Sprejfärg är perfekt på flätade möbler och snirkliga föremål. Men se till att lägga skydda underlag och följ noga instruktionerna på burken.

Med rottingställningen blank och fin, tryckte vi fast transparenta plastlinser på de fyra benen som stöd för skivan. Och med det putsade glaset på plats - voila! Ett nytt soffbord i vardagsrummet blev en schysst mix av två udda och kasserade prylar.
Snyggt och nytt i vardagsrummet. Soffa Stockholm, Ikea, kelimmatta, Bargi mattor. Kuddar Mio och linnegardiner sydda i tyg från Ohlssons tyger. Lampfot i stål från Myrorna med ny skärm från Ikea. 

Har man en mönstrad matta är ett glasbord perfekt som låter oss se hela mönstret. 
Ljusstakar från Orrefors, 25 kronor paret, Myrorna. Flamingo med fina gröna blad, 99 kronor, Ica Market.

1 kommentar:

  1. Alltså det blev ju så sjukt snyggt! Det snyggaste soffbordet jag har sett.

    SvaraRadera