onsdag 7 mars 2012

Ny möbelform i ZigZag

Röd sits från Hans K i Skene. 
Pinnstolar är en trend som tycks kunna växa sig hur stor som helst. Klassiska Malmstenstolen Lilla Åland får nya efterföljare och såhär ser pinnstolen ZigZag ut, formgiven av Markus Johansson för möbelföretaget Hans K i Skene. En fin stol med lagom retrostuk, tycker bloggen.

Pinnstolen ZigZag är tillverkad i massivt trä (ek, alm och björk) och finns i ek (2 100 kronor) samt lackad i vit, svart och röd (1 750 kronor).
ZigZag har dragit på sin den lilla svarta...
Designer Markus Johansson är släkt till familjen Karlsson som driver möbelföretaget Hans K i andra generation. Grundaren Hans Karlsson har nu lämnat över till barnen Henrik och Helena, kusiner med Markus Johansson.

Möbelsamarbetet omfattar även fler produktioner i kollektionen ZigZag; Bord i massivt trä i tre valbara färger samt ett sidobord med träluckor och glas. Sicksackmönstret i pinnstolens rygg går igen i sidobordets mönstrade träluckor.
Sidobord med flexibla luckvarianter. 
Sidobordets luckor är flexibelt vändbara, med respektive utan sicksackmönster, enkelt att byta utseende mellan glasluckor alternativt vändbara träluckor för den som önskar. Stolen finns även i ek natur med lädersits.


Avslutningsvis en pressbild på delar ur ZigZag från Hans K fotograferade på trendriktigt vis i en ruff och avskalad miljö. En moderiktigt mediemanér i den rådande vågen av industrial vintage.


                                            www.hansk.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar