söndag 22 november 2015

Jul hos Svenskt Tenn

Dekorerat för jul hos Svenskt Tenn på Strandvägen i Stockholm.  
Ombonad inredningslyx

Svenskt Tenn har bjudit in till visning av den julpyntade butiken på Strandvägen i Stockholm.

Mjuka textilier, vackert dukade bord, fina stilleben med blomster, frukt och nötter och fladdrande ljuslågor får den mest förhärdade anti-jul firare att vekna en smula.

Kika här för lite skön julinspiration...


Mjuka soffor och varma plädar lockar till häng i soffhörnet. Det coola mönstret på soffan heter Terrazzo och ritades av Josef Frank till Estrid Ericsons femtioårsdag 1944.  
Bakom glas i tesalongen exponeras Estrid Ericsons arbetsrum, fyllt med föremål och objekt av alla slag som hon samlat för inspiration. Kinesiska veckskärmar, glas och keramik, hantverk, smycken, mycket så vackert och tidlöst i formen. 

Amaryllis, valnötter och protea i fint stilleben. Det enkla är det sköna värt som sagt...
...eller som här en festbukett med amaryllis, anemoner och gröna blad, så fint!

En av flera fina utställningar i Svenskt Tenns butik på Strandvägen. Blänkande tenn och aluminium, svartlackat trä och textilier i en lyckad kombo. 

Visningskvällen till ära presenterades i en liten work-shop hur den fina ljusstaken Vänskapsknuten kommer till. Gediget hantverk med stor omsorg in i minsta detalj!

En enkel krans med kottar, skönt befriade från röda bär, fusksnö och glitter. Den händige plockar själv sina kottar och trär på en grov ståltråd. Plättlätt!

Om julgranen är ett måste kan det kännas skönt att tona ner en smula trots allt. Svenskt Tenn satsar på en vit gran, guld och silvergirlanger och dekorationer och slår in paketen i mjuk textil med grå snören. Tumme upp! 

                                                 svenskttenn.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar