lördag 15 februari 2014

Trendpepp på Paperworld


Färgrika accessoarer för skrivbord och kontor i trendtema Fabulous delight vid Paperworld i Frankfurt. 

Fokus på hemmakontoret

Inköpsmässan Paperworld körs parallellt med Christmasworld och Creativeworld i Frankfurt i slutet av januari varje år. Knappt har jul- reasälj klarats av innan det alltså är dags för en ny inköpsrunda - denna gång för papper/kontorsmaterial och prylar för skrivbord med fokus på hemmakontoret. 

Utbudet är brett och omfattar även presentartiklar och accessoarer för hemmet i form av förpackningar av olika slag, dekorationer och skolmaterial. Mässan lockar inköpare från stora internationella kedjor, pappershandlare samt butiker för kontorsartiklar bland andra. 


Pastelltoner i trendtema Gentle time-out på Paperworld i Frankfurt. 

Visst finns här de vanliga serierna med Hello Kitty-motiv och same-same varor i stora upplagor. Men till förtjänsterna med Frankfurts mässor för konsumentprodukter är det breda utbudet, där high-end kvalitet mixas med produktserier i lägre prisklasser vilket skapar bas för nyheter både för kedjehandel och design- och museibutiker.

Trendutställningen i Paperworlds mässhall är överskådlig. Produkter från utställare presenteras för säsongen 2014/15 i tre riktningar; College refinementFabulous delight och Gentle time-out.


College refinement

Tema med maskulina drag och vintagekänsla där läderprodukter kombineras med accessoarer i starka, mättade färger som ockragult, rött, denimblått, beige, brunt och grått. En skön kombination av  klassisk kvalitet och samtida lyx i trendguidens mest exklusiva trendspaning för hemmakontorets nyheter.  

Läder, trä och ockragula toner i trendtema College refinement för säsongen 2014/15. 

Gråtonade accessoarer med maskulin touch trendtema College refinement i mässhallarna på Paperworld i Frankfurt. 

Fabulous delight

Dynamiskt och lekfullt med röda toner som lyfter och håller samman säsongens nyheter i en riktning som hittar inspiration i popkonst och perforerade och mönstrade ytor. Här leker temat i starka färger med Pantonerött 032 som bas, adderat med rosa 1915 och blått 2727 och 269 bland andra.


Pantone Red 032 C är den stora accentfärgen i trendtema Fabulous delight på inköpsmässan Paperworld i Frankfurt. 

Glatt och poppigt och en finurlig presentation där tomma Petflaskor färgats in i trendtemats valda Pantonefärger. 

Gentle time-out

Sist - men troligen inte minst - är trendtema Gentle time-out. Att pasteller håller fortet kommersiellt är det ingen tvekan om och här kombineras de i riktningen med lila och produkter i matt och blank silver.

Ljust och delikat tema med taktila inslag som vattrade ytor på naturpapper och sammetsomslag på anteckningsböckerna. Färgtoner i Pantone 9045/7437/9141/7521 bland andra.



Pantonetoner 9141/9021/7437/9045 bland andra kliver fram i trendtema Gentle time-out på inköpsmässan Paperworld i Frankfurts mässhallar. 

v
Ljusa trärena accessoarer, blanka prylar och pennor pryder skrivbordet i tema Gentle time-out/Paperworldmässan 2014/15. 



Mer i mässhallarna... 

Som alltid finns inspiration att hämta i montrar och utställningar. Här ett litet svep från Papersworlds mässgångar:

Många mönstrade boxar i Chic mics monter med en stor variation av kända varumärken som bland andra Sanderson. 

Här en personlig mönsterfavorit - Orla Kiely - produkter som i Chic mics utförande säljer mycket bra. Tror jag det! 


Berlinbaserade Formes presenterar konstfärdiga vykort i körsbärsträ med perforerade mönster. Pyssel och knåp för mottagaren som får en fin liten figur som bestående minne. 

Älgar (såklart!), kossor, insekter, fåglar och björnar - Formes har ett stort utbud djur men även kända byggnader som Eiffeltornet och Brandenburger Tor. 


Formes figurer funkar också som mobildekorationer. 

Hos Surplus Systems hittar vi färgglada och smarta förvaringsboxar och papperskorgar med skrynklad yta i hård plast. Stapelbart och dekorativt för back-offie! 


Paperworld skapar också mässutrymme för kvalitetsföretag inom lädervaror som portföljer, dataväskor, kalendrar och mycket annat. Här hälsas vi glatt välkomna i montern hos italienska Fedon. 


Fina svarta kontrasterande kanter har förvaringssystemet som exponeras i montern hos tyska Rössler Papier. 

Dekorationsmaterial och tryckta mönster på exempelvis presentpapper finns i stor variation på Paperworldmässan i Frankfurt. Här en montervägg hos Münchenbaserade Carta Pura. 

Holländska Pip Studio är ett populärt varumärke med härliga blomstrande mönster på tapeter, väskor och accessoarer.  

Stora dahlior, tulpaner och anemoner pryder Pip Studios nyheter i mässmontern på Paperworld. 



                                www.messefrankfurt.se
                   www.paperworld.messefrankfurt.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar