onsdag 7 augusti 2013

Köp dig fri!



Smart och viktig läsning. Boken kostar 199 kronor hos www.bokus.com

Smarta vägval för konsumtion

Hösten är en härlig tid för nystart så varför inte kika över köpvanorna lite extra nu i störtfloden av nya möbelkollektioner, modeplagg och inredningsprylar? 

En alldeles utmärkt och viktig bok kring just konsumtion och därmed livsstil är Köp dig fri! av Ingrid Sommar och Susanne Helgeson (Arena). Boken, som utkom förra året, sätter fokus på konsumtion och hållbarhet och på vad, hur och varför vi handlar design. Att konsumera smart och långsiktigt blir allt viktigare i dagens globala värld. 

Liksom Jonathan Foer i den alldeles lysande och skrämmande boken Äta djur (se Läsvärt i Arkiv) uppmanar Köp dig fri! läsaren att tänka till, lära mer och ta ett större ansvar kring vilka prylar - inredning och modevaror - vi köper. 


Frågor och svar i Köp dig fri! från Arena Bokförlag. 

Författarna Ingrid Sommar och Susanne Helgeson är journalister med en mångårig erfarenhet av designbevakning. Såhär presenterar de själva boken i baksidestexten:


Programförklaring av Köp dig fri! 

Intervjuer med branschfolk, designer och forskare lyfter frågor om konsumtionsmönster och vanor i en intressant, tankeväckande och viktig bok - missa den inte!

Boken Köp dig fri! finns att köpa hos www.bokus.com och kostar 199 kronor -  missa inte.

Frågor och svar i Köp dig fri! 

Missa heller inte bloggen http://kopdigfri.wordpress.com! I bloggen fortsätter Ingrid Sommar och Susanne Helgeson rapporteringen kring våra konsumtionsvanor med inlägg om återvinning, konsumentmakt, lågpris, material och mycket annat.


Vas av Front till vänster, citat av designtrion Claesson Koivisto Rune till höger på uppslaget i Köp dig fri!  från Arena.

                                     www.arenabok.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar