torsdag 29 augusti 2013

Designmix i Trix

Stol Trix, design Sabine Bischof för Schmidinger Möbelbau finns i rött, grått, vitt och pastellgrönt. 

Trix på Tendence

Bloggen har trampat mässgångar på inredningsmässan Tendence i Frankfurt. Mässan är främst en handelplats för inköpare av inredningsaccessoarer i säsong (se Mässrapport från Tendence 2012 i Arkiv) och utbudet är inredningsdetaljer och mindre möbler.

Men mässarrangörerna har även ambitionen att främja unga formgivare via utställningskonceptet Talents samt att lyfta och premiera innovativ design i hantverk och ny formgivning.
Trix med ekben i kryss à la Eames och lackad laminatsits à la Jacobsen i uppdaterad österrikisk formtradition. 

Ett gott exempel på hur innovativ design lyfter hantverkstradition är stolen Trix, formgiven av Sabine Bischof för österrikiska möbelföretaget Schmidinger.

Trix kombinerar kryssben i ek med sits i lackat laminat. Sitsen med hjärtform är en uppdatering av den klassiska österrikiska traditionen med rustikt solida och utsirade möbler.

Med mjuka kurvor i ett formspråk som för tankarna både till Eames kryssben och Jacobsens eviga formpressade sitsar lyckas Sabine Bischof kombinera både tradition och samtid i sin design.

Hyttenaben med Stuhl Trix/Schmidinger.  

Producenten Schmidinger är ett familjeföretag, baserat i Schwarzenberg i Österrike med tillverkning av inredning för offenlig miljö, kontor och kyrkor.

Genom designsamarbeten som Trix och den tidigare prisade förvaringsserien Fatty Container, formgiven av Harri Koskinen, når Schmidinger Möbel ut på nya marknader med sina hantverksmässigt tillverkade produkter.

                          www.tendence.messefrankfurt.com
                          www.schmidinger-moebelbau.at

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar