tisdag 10 april 2012

Ciao Ciclotte!

Ciclotte, design Luca Schieppati.
Om en vecka befinner sig bloggen i Milano för ett race genom årets designnyheter inom möbelvärlden. Milano förvandlas en vecka i april varje år till världens största tummelplats för innovation, design, teknik, kreativa möten och inspiration. Vi längtar!

Aldrig någonsin går det att skanna av allt men några dagar i Milanos designvecka laddar alla kreativa batterier. I utställningar och manifestationer presenteras nya material, ny teknik, ny arkitektur och spjutspetsform inom en mängd områden.

Exempelvis kommer vi i nästa vecka att möta en utvecklad variant av världens coolaste motionscykel Ciclotte - nu förstärkt med IPadställ och allehanda tekniska nya finesser. Det här prylen är bara så extremt läcker att bloggen hamnar i designkoma..!
IPad förstärkt lyxåk. 
Ny är den förvisso inte, redan 2009 formgav designern Luca Schieppati detta motionscyklarnas allra schystaste lyxåk. Prototypen, kallad Ciclò, köptes in av till designmuseet Triennales permanenta utställningar.

"Omisskännligt italiensk", lyder Ciclottes egen reklamslogan och det är bara att hålla med!

Fräckt hemmagym. 
Glasfiber, karbon och stål i ramverket karaktäriserar årets Ciclottevariant som enligt förhandsinformationen även kommer att karaktäriseras av ett lägre pris. Bloggen lovar att ta reda på exakt hur mycket lägre väl på plats i nästa vecka...

Till dess bjuder vi nedan på lite färgvarianter för alla som inte kan se sig mätta på den fräckaste trampmaskinen i formuniversum. Vi hörs!





                                              Ciclotte tillverkas av Lamiflex Composites.

                                          www.ciclotte.com
                                      www.lucaschieppati.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar