måndag 2 april 2012

Mer från Myrorna...

Fyra fräcka fynd. 
Det gäller att inte tappa styrfart. Så efter förra helgens lyckade projekt med ett nytt soffbord (se Sprej is the new black i Arkivet) gav  vi oss iväg till Myrorna sådär lite förutsättningslöst även denna helg. Bra drag skulle det visa sig, för vi ramlade väl över fyra fina stapelbara stolar i stålrör med formpressade sits/rygg.

Inga etiketter låter oss ana tillverkning eller ursprung, men en gissning är att det är möbler för offentlig miljö. Någon som vet? Hör gärna av dig!

Stapelbar kombo laminat/stålrör. 
Myrorna körde halva priset på hela sitt synnerligen massiva och spretiga stolsortiment. I stället för 110 kr/styck kostade fyndstolarna 55 kr/styck. Som hittat, är väl rätt etikett på här affären.

Stolarna tvättades och vi putsade upp stålrörsbenen. Stolarna hittade hem i ett till bloggen närstående ungt boende, som saknade inredning i den lilla frukosthörnan. Jo, ett bord fanns faktiskt - fixat av två svarta benbockar från Ikea - och en glasskiva från Myrorna...

Benbockar Vilka Lilleby, 100 kr/styck, Ikea. Vasen är ett betongblock i glas från loppis.  
Resultatet av bloggens projekt enligt formeln "andra-hand-i-första-hand" blev ett välkommet och coolt lyft i ungdomarnas frukosthörna.

I våra dagars vettlösa konsumtionssamhälle förväntas vi handla, handla, handla och slänga, slänga, slänga i ett allt snabbare tempo. Billiga kopior av Myranstolar och kedjornas oändliga prylar och laminatmöbler, köps för att "duga så länge... "

Men länge blir snart i ett allt uppdrivet tempo. Eftersom kedjeproducerade produkter ju är så billiga är det ju heller ingen större förlust att dumpa på sopstationen. Även om de fortfarande funkar.

Men inget kunde vara mer fel! För så länge som vi betalar för att överkonsumera nya billiga prylar och produkter - möbler, mode, mat - fortsätter vi att underhålla en ovärdig inställning till människor och miljö.

Kvalitet i material, gott hantverk, miljösäker och hållbar produktion nära konsument, är den enda väg vi måste gå:

– Betala produkternas verkliga värde, vänta och längta och spara till de kvalitetsprodukter du verkligen vill ha.
– Vårda och värna dina saker, leta efter fina, snygga, roliga, smarta, vackra vardagsföremål och möbler i andra-hand.
– Ge äldre prylar ny funktion och nytt liv i ditt nya hem och skänk hellre bort ditt överflöd än dumpa i en sopcontainer.


Välkommen till bords!

Bloggen kan ibland känna sig väldigt missmodig vid tanken på allas vår framtid. Men som motvikt till det stora mörka perspektivet i kommande livsmönster försöker vi förändra i vår egen krets.

Och faktiskt - vi ser familjens unga vuxna snappa det smarta i att handla second-hand och att aldrig luras till att köpa tre till samma pris som två...                                      
                                           www.myrorna.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar