torsdag 15 september 2011

Välkommen Miss Voon!

Asiatisk touch i rött och guld på nya Miss Voon. 
Grupp F12 med Melker Andersson och Daniel Couet utökar nu sitt imperium med restaurangen Miss Voon som ligger i direkt anslutning till Elite Eden Park Hotel på Sturegatan i Stockholm. Bloggen bjöds en förhandstitt i den nya restaurangen som öppnar nu till helgen.

Det är en snygg, sober och välkomnande miljö som arkitekt Thomas Sandell skapat åt Miss Voon. Asiatiskt rött mixas med bladguld på väggar och pelare och synkar fint med stolarnas ljusa trä och de grå sofforna. Även golvet är matt gråfärgat.
Porträttgalleriet ska fyllas med stamgäster enligt internationellt mönster. 
Stor vikt har lagts vid att dämpa bullernivån och skapa pratvänliga bås, något som både är trevligt och ändamålsenligt. Porträttgalleriet på väggarna är tänkt för svartvita foton på stamgäster enligt internationell restaurangtradition.

Miss Voon välkomnar med fotokonst av Isaac Julien samt en bar innanför entrédörrarna. Men skulle det inte finnas plats vid baren välkomnas drinkgäster att slå sig ner vid restaurangborden. På Miss Voon råder alltså inte något mattvång för sittande gäster och bloggen skickar en eloge till F12 för denna gästfrihet. 
Mumsiga godbitar i Miss Voons asiatiska mix. 

Kökets konceptet är en crossover med asiatisk touch och högklassiga råvaror från utvalda leverantörer, något som också kommuniceras på matsedeln. Rätterna, indelade i 15 salta och 5 söta, håller mellanstorlek. Prisläget ligger mellan 95 - 220 kronor per rätt. En sashimibar bjuder fisk på krossad is i 10-gramsbitar i 
prisläge 7 - 17 kronor beroende på fisksort och tillgång.

                                     www.gruppf12.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar