söndag 31 juli 2011

Det lilla huset på ön... (5)


Vitt och grått i fin kombo. Färg Beckers Elegant/Bas B/halvblank 40/nyans Aron. 
Med nymålade ytor och schysst kamin tar renoveringen av det lilla huset på ön ett rejält kliv framåt. Den nya täljstenskaminen är på plats, det spontade innertaket är vitmålat och dörrarna till sovrummen har målats grå. Färgsättningen i vitt/grått lyfter in ljus och rymd i huset skapar en rofylld känsla i huset.

Täljstenskamin Cronos/Kaminkungen. De gedigna massiva furudörrarna till sovrummen köptes för 200 kr/styck inklusive dörramar på Blocket och målade grå (Beckers Elegant/Bas B/halvblank 40/nyans Aron). Tavlan med segelfartyget fanns i huset. Soffa Ektorp/Ikea, från Blocket. 

Massiv spegeldörr i furu i ny grå kostym. 
Öppna kökshyllor har kommit på plats, byggda av enkla konsoller och tillsågade vitmålade brädor. Dekorativ och praktisk förvaring för vardagsporslinet.

Konsoller från Byggmax, 29 kr/styck. Vita muggar och skålar med blå rand, Ikea.  Glas och kanna lämnade av den tidigare ägaren liksom de fina blåvita krukorna. 
Längst ner i den branta trappan till husets lilla källaren ligger den lilla grå bollen alldeles stilla och platt. En utmattad igelkottunge som ramlat ner för trappstegen, utan skuggan av en chans att ta sig upp igen.

Försiktigt lyfts den lilla taggiga bollen upp, jo! Han eller hon lever..!

Liten nos, pliriga ögon och små tassar, en sån´ liten sötnos!
Den taggiga lilla krabaten placeras i syrenhäcken och efter en liten stund rätar ungen ut sig. Men var är mamma och maten...?! Vi gräver lite i komposten och hittar en fet mask som på sekunden försvinner likt en Lady och Lufsen-spagetti ner i en liten igelkottsmage!

Den lilla ön är känd för sina igelkottar och det prasslar ständigt i snåren längs öns grusiga stigar. Lite senare denna soliga och sköna julisöndag kommer ytterligare en taggig polare upp ur buskagen på jakt ett småkryp.
Mätt kottekompis i sommarsol.
                         Bloggen fortsätter följa upprustningen av det lilla huset på ön. Vi hörs!

1 kommentar:

  1. Nä men det var väl det sötaste jag sett! Vid nästa besök ute på ön får du plocka med dig en sån liten krabat hem till mig :)

    SvaraRadera