måndag 16 maj 2011

Det lilla huset på ön...

Nya fönster är exteriört det enda som skvallrar om det lilla husets förvandling. 
Huset är litet, cirka 45 kvadratmeter, och ligger högt och ljust på en stor tomt i Stockholms innerskärgård. I många år var det sommarviste för två generationer. Nu har ett ungt par tagit över för att skapa en egen fritidsdröm.

Planen är att ta tillvara, att laga och renovera men att tillföra huset en modern och praktisk inredning. Bloggen kommer att följa renoveringen - så håll utkik! Det blir en spännande och inspirerande resa.

Vissa av oss nöjer sig med att bo under bar himmel. Som duvparet i det gamla körsbärsträdet. 
Under vintern, när isen ligger tjock, har mycket tunga transporter klarats av. Virke, kakel, nya fönster har körts över. Interiört har väggar rivits, elen dragits om och mycket gammalt skräp (det som inte kunnat återanvändas) har eldats i tunna.

Såhär såg huset kök ut. Här ska i stället bli ett badrum och köket har flyttats in i husets stora allrum. 
De tidigare 80 kvadratmetrarna var fördelade på ett antal mindre rum med lustiga passager och garderober. Sedan väggar rivits kommer huset att få två ordentliga sovrum, ett stort allrum/kök med fönster och utgång mot en altan, badrum och en liten entré.

Vissa golv kan behållas och slipas, andra golv måste lagas och läggas över med nytt golv. Så har skett i husets kök/allrum.

Boston tar igen sig lite. Det är krävande att hålla koll på allt som händer och skönt att mysa i en solfläck. 
Nya större fönster i allrummet med den härliga utsikten över björkar, en sluttande vacker tomt och vattnet kombineras med de ursprungliga fönstren, som faktiskt har handblåst glas som bryter ljuset så dallrande vackert!

Vitt golv, ny köksinredning, vitlaserat tak och nya fina verandrafönster - nu är renoveringen synligbart på mycket god väg!

Dallrande ljusinsläpp och vacker grönska utanför fönstren i huset på ön. 
Sedan bloggen senast var på besök har köksväggen kaklats, lökarna i den runda stenrabatten kommit upp och körsbärsträden nästan blommat ut. Den igenvuxna och bångstyriga trädgården är ett kapitel i sig, en guldgruva av olika träd och buskar som ska upptäckas och tuktas.

Bloggen återkommer med mer rapporter från det lilla huset på ön. Missa oss inte!

2 kommentarer:

  1. Det ser ju helt fantastiskt ut! En dröm för alla!

    SvaraRadera