fredag 24 september 2010

Silverpilens nya frisyr

            Silverpilens massiva lövverk exploderade av växtkraft i höstregnen. 
Ni vet hur det känns. Man går till frissan, sätter sig i stolen, bestämmer längd. Allt är frid och fröjd till dess klippningen är klar och resultatet blev - alldeles för kort!

Vi vet inte hur vår silverpil känner sig efter morgonens frisörbesök. Men det massiva, tjocka, vildvuxna lövverk som var resultat av höstens alla regn, är nu borta.
Hoppsan, här försvann halva trädet...
Nu är allt inte så galet som det kan synas vara. Trädfrisören var såklart en utbildad arborist som skickligt har format om silverpilens stora krona och beskurit med hänsyn till proportioner, grenar och trädets struktur och växtförmåga. Silverpil är också ett tåligt trädslag och klarar en relativt kraftig beskärning.

Bloggen gillar verkligen det härliga trädet med de glänsande gröna bladen! Det vilar något av olivträd över silverpilen med det rasslande lövverket och den knotiga stammen.
Här har arboristen skickligt läst av trädets grenverk och beskurit för ett mer kompakt utseende. 
Det engelska ordet för arborist är Tree Surgent. Och nog har sågsnitten lagts med stor precision i vårt fina gamla träd, som i vår kommer att växa med en lägre, mer kompakt krona och hängande lövverk.

Mer trädgårdsarbete är att vänta denna sista helg i september... Gräs ska klippas, äpplen plockas ner och alla stolta Mårbackapelagoner pysslas om och tas in för höst- och vintersäsongen.

Kanske, kanske hinner vi med en städsväng i det överfulla garaget också...

Äppel, päppel i höstsolen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar