lördag 25 september 2010

Lördagspyssel i septembersolen

Höstanemonen från Ulriksdals slottsträdgård var ett verkligt praktexemplar som blommar friskt i den milda septembermånaden. 
Vissa av oss gillar att springa Lidingöloppet denna septemberlördag. Bloggen hör på avstånd de glada hejaropen när tusen och åter tusen löpare jagar fram i den vackra höstfärgade terrängen.

Själva kör vi hårt med work-out i trädgården! Förhållandena är de bästa, varmt, torrt och en lite disig sol. Helt ljuvligt med andra ord...


Äppelträdet invid silverpilen får sin beskärda del av vår gröna omsorg...

Vi knipsar, sågar och ansar äppelträdet, plockar bort rutten frukt och krattar upp och städar efter arboristens framfart i går. Kul jobb som ger ett snabbt och synligt resultat....
Många säckar blir det....
... och en hel del grönt avfall. Säck efter säck med fallfrukt, kapade grenar och kvistar. Vi tar alltid vårt trädgårdsavfall till kommunens återvinning. Ingen egen kompost i dessa snigeltider!


Årets första äppelskörd!
Fina äpplen plockar vi ner och lägger luftigt på verandan i trälådor. Tips! Vi hämtar trälådor avsedda för frukt och bär hos vår lokala livsmedelbutik och målar. Här har vi laserat lådorna i svart oljelasyr. 
Klängrosen New Dawn invid växthusväggen kommer med nya, fina rosa knoppar. 
En mild september lockar lavendeln att blomma om i rabatten. 
Gräsklipparen gick också igång denna dag. Turligt nog upptäckte vi det lilla bruna 
huvudet i tid - trädgårdspaddan som störd i sömnen kikade upp hur sin håla i gräset. 

Bestämd och småsur klev han med raska steg mot lugnare läger i grannens vissna hallonbuskar. 
Hallå där, vem stör min tupplur...!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar