tisdag 12 juni 2012

A Scarlet Lamp

Milt ljus och rundad form i Scarlet Lamp, design Natascha Madeiski.
Belysning var ett tema i nyhetsskörden under Milano Design Week. Nya lampor och ljusa inredningslösningar presenterades såväl i mässmontrarna ute vid Rho, som i showroom i Tortona och Ventura Lambrate.

En favorit som bloggen presenterade i tidigare mässrapporter är Scarlet Lamp, formgiven av Natascha Madeiski. Vi har kikat lite närmare på det här fina objektet, som väl kapslar in kreativitet, kvalitet och hantverk.

Sidenmatt trären yta. 
Scarlet Lamp presenterades i en tre varianter, alla med högsta finish där de trärena materialet och den organiska formen lyfts fram i ett lampa som blir ett unikt objekt.

Det tunna skalet släpper stängt igenom ljus. 
Scarlet Lamp liknar en stor kalebass, en av naturens egen form, och kombinerar en designvision på ett otroligt fint sätt tycker vi. Givet är Scarlet Lamp ett designprojekt, och belysning ett av de områden där Natascha Madeiski verkar. Hennes projekt återfinns även inom arkitektur, möbler  och keramik.

Svarvade linjer i en taktil utsida.... 


...där ljuset vackert möter även en räfflad insida. 


Natascha Madeiski är född i Bolzano i norra Italien och studerade arkitektur i Innsbruck där hon tog examen 2006. Sedan dess har hon arbetat och verkat även i Wien, men bor sedan 2008 i staden Lincoln i Storbrittanien där hon arbetar som lärare i arkitektur, samt med egna designprojekt. 
Scarlet Lamp med genombrutet skal likt en torkad frökapsel. 

Form och funktion i suverän kombo. 
Designvisionen är att förena konst, research och produktutveckling i en högklassig hantverksmässig tillverkning. Natascha Madeiski finns representerad bland annat hos designgalleriet Spazio Rossana Orlandi i Milano.

                                                      www.nataschamadeiski.com



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar