lördag 24 juli 2010

Lördagsgodis!



Praktfulla perenner

Bärkassarna från Slottsträdgården Ulriksdal i Stockholm innehåller dagens gröna pyssel: Fyra praktfulla perenner som ska få sin egen plats i trädgården: I nedre kassen har vi lilarosa praktriddarsporre och rosa höstanemon och i den övre kassen gråmalva med vita blommor och stjärnflocka.


Slottsträdgården Ulriksdal drivs av tevekända Bo Rappne (Äntligen Hemma) och är väl värt ett besök. Här finns ett stort och välskött utbud för den som vill handla, trevlig personal och en härlig självplock med fina blomster och grönsaker. Kika in på: www.rappne.nu

Vi betalade 95 kronor vardera för praktriddarsporre och stjärnflocka samt 129 kronor vardera för gråmalva och höstanemon. Totalt  448 kronor för två kassar fina växter med gott om knoppar.

Nu ska vi hitta bästa platsen i trädgården för våra gröna fynd - än är inte sommaren slut!

I den härliga värmen njuter vi också av att luktärten börjar blomma mot husväggen
(se nedan).



Genom att välja blomster i några få färger och hålla sig till nyanser är det lätt att skapa en enhet i trädgårdens rabatter.

Bloggens ideal är den romantiska trädgården med klassiska växter som exempelvis pioner,  klematis, rosor, luktärt, dahlior (se nedan) och liljor i vitt, rosa, lila, mörkt rött, korall och lavendel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar