tisdag 27 juli 2010

Inspiration i Milano Design Village


Fåtölj I Feltri, design Gaetano Pesce, Cassina presenterad på slitet brädgolv.
                              
Gamla böcker, blommor och slitna brädor var rekvisita i utställningarna när internationella stjärnföretagen Poltrona Frau, Cappellini och Cassina presenterade designnyheter vid årets Milanomässa.

I miljöerna i Milano Design Village hittade bloggen lite schyssta skylt-och inredningstips...


Fyll upp bokhyllan med gamla böcker. Sök på antikvariat och loppis efter äldre oinbundna böcker.

Fåtölj Cloth, design Jehs+Laub, Cassina och böcker, böcker, böcker....
Här är böcker och gamla svart/vita serietidningar staplade till ett bord med stora fång tulpaner i raka glasvaser. Rufft trägolv, helt i linje med den trendriktiga miljömedvetenheten.

Glasvaser går att fynda på loppis och återanvända brädor finns hos företag som säljer rivningsmaterial, exempelvis Rivners (www.rivners.se)


Här har boksidorna blivit dekoration på vaser. Testa själv på krukor, vaser eller lampfötter i glas och keramik. Limma fast tunna boksidor på objekten och lacka över med ett tunt lacker klarlack.  



Ett gigantiskt dockskåp med designgodbitar hos Cappellini! Idén med stora skyltfack på butiksväggen är fiffig och enkelt att variera med olika färg/tapet i facken som matchar skyltmöbler och aktuella föremål.


Pioner i cylindervas av klarglas, vita ljusstakar och porslinsobjekt. Köp ornamenterade och sirliga prydnadsföremål på loppis och spraylacka i vitaste vitt.

 

Hortensia, kallor och ranunkler i raka vaser i olika höjd samt vita glascylindrar och en liten prydnadsgrupp i vitt gips. 

                                                        http://www.milanodesignvillage.com

I Magis mässmonter på mässan i Rho hade man byggt ett litet hus åt finske formgivaren Oiva Toikkas fåglar Dodo. Gulligt!


I entrén till Dedons utställning i ZonaTortona välkomnade den här ministaden, fint byggd i kartong. 

 Under det vackra blåregnet samsas Dedons nya utemöbler, stolar och hängfåtöljer, design Phillipe Starck, tillsammans med ett gäng coola gamla teveapparater som tittgodis.

Sopstationen, anyone...?
Milano Design Village Milano Design Village Milano Design Village Milano Design Village Milano Design Village Milano Design Village Milano Design Village

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar