onsdag 21 juli 2010

Grönt och hållbart i Orto Fabbrica


Orto Fabbrica var en av de mer inspirerande utställningarna under Milanos designvecka i april. I en tufft renoverad fabriksmiljö på via Savona i designdistriktet ZonaTortona presenterades en schysst mix av patinerade föremål, konsthantverk och nya produkter med ett hållbart och grönt tema. 





I utställningen fanns ett skönt gammalt växthus, inrett med härliga apelsin- och olivträd och möbler och föremål efter principen vi-tar-vad-vi-får-tag-på. 


På den gamla fabriksverkstadens ruffa innergård visades sköna utemiljöer med patinerade gamla trädgårdsmöbler i trä samt och mer moderna varianter, tillverkade av rostiga armeringsjärn.

Orto Fabbrica var samtidigt en tävling, öppen för alla som önskar presentera produkter och objekt med etiska, hållbara och funktionella förtecken.


Curator för utställningen var italienske arkitekten och kreatören Angelo Grassi, en eldsjäl när det gäller hållbar formgivning. Grassi köpte i slutet på 80-talet en gammal betongfabrik i Gambettola i Italien och rustade den som plats för kreativa utställningar. 

Mångsidige Grassi har även formgivit möbler, där äldre trä tas tillvara i ny, fin form.

Kika in på: www.angelograssi.it



Milanomässan Milanomässan Milanomässan Milanomässan Milanomässan Milanomässan Milanomässan Milanomässan Milanomässan Milanomässan Milanomässan Milanomässan Milanomässan Milanomässan Milanomässan Milanomässan Milanomässan MMilanomässan Milanomässan Milanomässan Milanomässan Milanomässan Milanomässan 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar