fredag 21 december 2018

Let´s live Coral!

Varm och klädsam i både mode och inredning är Årets Färg 2019 - Pantone 16-1546 Living Coral. Här manifesterad i den exklusiva växtfärgade mattan Flamingos i ull och silke från italienska producenten Illulian. 
Korall årets modefärg

Färgföretaget Pantone utser varje år en kulör ur systemet Pantone Matching System till Årets färg. För nästa år lyder färgkoden Pantone 16-1546 och namnet är Living Coral

En varmt orange färg som vi kommer att möta inom såväl mode som inredning. Korall säger vi allmänt om den mättade nyansen som med jämna mellanrum dyker på kläder, textilier, möbler, i heminredning och offentlig miljö. 

På många håll i världshaven dör korallreven genom människans rovdrift, föroreningar och utsläpp. 

Det är ett tidens tecken att färginstitutet Pantone lyfter fram och namnger den kommersiella kulörbudskapet Living Coral. 

Korall är modefärgen 2019 - förhoppningsvis skänker också den varma nyansen tankarna till vikten att vi värnar, vårdar och bevarar livet på land och i oceanerna.


Fåtölj Gatsby i sammet med mjukt rundad matlasserad rygg och benställning i borstad, bronserad stål från italienska möbelproducenten Smania. 

Företaget Pantone är baserat i New Jersey i USA. Företaget grundades i början av 1960-talet då man tog fram ett system för att kategorisera färger. Varje färg identifierades med en särskild kod och trycktes upp i rutor och färgkartorna fästes samman likt en solfjäder. 

Systemet Pantone Matching System lanserades först hos tryckerier, men blev så efterfrågat och framgångsrikt att det idag används av de flesta branscher; designer, mode, reklam, arkitektur, tidskrifter och mycket, mycket mer. 
Stoppad rygg och metalldetaljer i art deco från italienska producenten Angelo Cappellini som sedan slutet av 1800-talet tillverkat kvalitetsmöbler i klassisk stil. Företaget är baserat i Brianza i Italien.

Korall är en enkel, klädsam och användbar kulör som fint matchar många andra färger. Det är en färg som kommer stort nästa säsong, bland annat som accent i kollektionen SS19 hos svenska Lexington (se inlägg under Textilt).

Avslutningsvis ytterligare en nyhet i korallkulör...
Förvaringsmöbeln Float, design Zaven för italienska Novamobili.

Systemet Float i fler utföranden och färger. Varför inte inspireras och lyfta in den varma korallnyanser i det allerna rådande grå i dagens inredningsmode?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar